Oslavte svátek knihomolů s Albatros Media. Svět knihy 2024 začíná!

23.5.2024 – 26.5.2024, 23:59

Zveme vás na mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy 2024, který proběhne tento rok od 23. do 26. května v prostorách pražského Výstaviště. Již tradičně na vás čeká bohatý program i knihy se speciální veletržní slevou.

Oslavte svátek knihomolů s Albatros Media. Svět knihy 2024 začíná!
  • Adresa:
    Areál Výstaviště 67,
    Praha 7, 170 00

Kde se letos setkáme? Stejně jako v minulých letech se festivalový prostor nachází v Křižíkových pavilonech na pražském Výstavišti. Naše knihy najdete v knihkupectví Palmknihy na stánku KB103, který letos i s dalšími prostory úžasně vybavili naši partneři SilentLab a POLSTRIN. Všechny tituly u nás nakoupíte s veletržní slevou 20 % a čeká na vás i pořádně nabitý program.

Na podobě našeho programového sálu jsme spolupracovali s designérkou Miroko Maroko a Studio Dechem dodalo stylové vázy na pódium. Právě tam se vystřídá třeba čtveřice zahraničních autorů, se kterými se setkáte na tlumočených besedách. Lin Rina, autorka milovaných Kronik prachu, přiveze novou knihu. Tanya Stewner představí již devátý díl své dobrodružné mořské ságy. Peter Stamm se rozpovídá nejen o své dětské knize Proč bydlíme za městem? a Stefan Hertmans odprezentuje svůj auto–fiktivní román Vzestup

Potkáte u nás i výrazná jména české literární scény – Jiřího Březinu, Michaelu Klevisovou, Markétu Lukáškovou, Halinu Pawlowskou, Jana Štiftera, Radku Třeštíkovou a další. A stranou nezůstanou ani píšící osobnosti, například psycholog Tomáš Kvapilík, reportér ČT David Miřejovský, investigativní novinář Josef Klíma, vrchní zemský rabín Karol Sidon nebo kapitán plzeňské kriminálky František Müller.

V sobotu 25. května proběhne pod hlavičkou značky Humbook den věnovaný čtenářům a autorům young adult. Celodenní program v Sále Bohumila Hrabala startuje v 10:00 a prosviští nejžhavější témata ze světa young adult: budování fantasy světa, heavy contemporary, komiksy i queer příběhy. Dojde i na několik křtů nebo vyhlášení soutěže Hvězda inkoustu.

Zastavte se u nás, pořiďte si knihy s festivalovou slevou a užijte si zajímavé besedy – je to ten nejlepší způsob, jak s námi oslavit 75. výročí založení Albatrosu a 90 let od vzniku Vyšehradu. Těšíme se na vás!