Making Movies v Jazz Docku

24.5.2024, 22:00 – 25.5.2024

Making Movies je psychedelická latino-rocková kapela z Panamy, která rebelským způsobem prezentuje latinskoamerickou lidovou hudbu za pomocí současných prostředků a postupů.

Cena vstupenky: v předprodeji na sezení 700 Kč, na stání 350 Kč a na místě v den koncertu na sezení 800 Kč, na stání 400 Kč

Jejich hudba rozeznívá kulturu Ameriky způsobem, který přináší mrazení v zádech a pocit, že slyšíte něco zcela výjimečného a zároveň zvláštně povědomého. Kapela nominovaná na Latin Grammy spolupracovala s Rubénem Bladesem, představila se na významných mezinárodních festivalech a absolvovala turné po boku Los Lobos, Ozomatli, Hurray For the Riff Raff, Las Cafeteras, Flor De Toloache a mnoha dalších. V roce 2024 také vydávají svůj první koncertní film a album „En La Sala“, nahraný v historickém divadle Folly Theater v Kansas City. Hudba Making Movies se zaměřuje na rytmy Latinské Ameriky, jako jsou rumba, mambo, merengue a cumbia, v kombinaci se zkreslenými kytarami a atmosférickými syntezátory. Do svých písní zařazují anglické i španělské texty, čímž vytvářejí jedinečný a kulturně rozmanitý zvuk.