Večery s Ondrášem 2024

12.6.2024, 20:30 – 13.6.2024, 22:00

5. ročník benefičního cyklu Večery s Ondrášem se blíží!
Přijďte strávit nezapomenutelné večery plné kultury s Vojenským uměleckým souborem Ondráš na hradě Špilberk v Brně a podpořte dobrou věc.

12. 6. | 20.30 | VUS Ondráš & BROLN a hosté | koncert
13. 6. | 20.30 | VUS Ondráš | Ondrášovské putování

VSTUPNÉ
Vstup na akci je zdarma, místo vstupného budete mít možnost přispět do pokladniček ve prospěch Vojenského fondu solidarity.

PRAKTICKÉ INFORMACE
Pro vaši pohodlnost bude ve dnech konání akce od 19.30 do 20.15 zajištěna bezplatná kyvadlová doprava - nastupuje se na Husově ulici naproti hotelu International.

PROGRAM
12. června se na jevišti představí Orchestr lidových nástrojů Vojenského uměleckého souboru ONDRÁŠ společně s Brněnským rozhlasovým orchestrem lidových nástrojů (BROLN) a dalšími hosty – zpěváky a zpěvačkami několika generací. Tito sólisté vystupovali s orchestry již v dětském věku jako vítězové celostátních soutěží Zpěváček – Slávik, ti zkušenější jsou vyhledávanými interprety písní regionů, odkud pochází.
13. června bude patřit Ondráši! Těšit se můžete na folklorně laděný pořad Ondrášovské putování sestavený z tanečních, hudebních a pěveckých vstupů, během kterých se postupně představí celý soubor. Kromě toho vás pořad zaujme pestrostí krojů z různých regionů Čech, Moravy či Slovenska, ale především svou hudební i taneční virtuozitou, která je Ondráši vlastní. V letošním jubilejním roce se můžete obzvláště těšit na několik nových čísel, která se jistě stanou stálicemi v repertoáru souboru.