Jacob Collier - O2 universum

12.11.2024, 20:00 – 22:00

Oznámení následuje po vydání Collierova nového singlu „Witness Me“, na němž se podíleli kanadský zpěvák a skladatel Shawn Mendes, britský rapový titán Stormzy a devatenáctinásobný držitel Grammy a gospelová legenda Kirk Franklin. Píseň je srdceryvnou ódou na sílu empatie. Tento týden ji BBC Radio 1 vyhlásilo za „nejžhavější nahrávku na světě“.

Cena vstupenky: 1490-1890 Kč
Jacob Collier - O2 universum
  • Adresa:
    Českomoravská, 2345/17,
    Praha 9, 190 00

Witness Me“ je čtvrtým nahlédnutím do dalšího dílu Collierova žánrově nevyhraněného čtyřalbového projektu DJESSE, které vedle dříve vydaných singlů „Little Blue (feat. Brandi Carlile)„, „Wherever I Go (feat. Lawrence & Michael McDonald)„, „WELLLL“ a na Grammy nominované „Never Gonna Be Alone (feat. Lizzy McAlpine & John Mayer)“ dává fascinujícím způsobem nahlédnout do mimořádné hloubky a rozsahu chystaného alba.

Jako vůbec první muž se objevil na obálce časopisu Vogue Darling; objevil se na červencové obálce časopisu Rolling Stone UK a je také spoluautorem a účinkujícím na sedmi skladbách alba This Is What I Mean od Stormzyho. Hojně spolupracoval také s kapelou Coldplay, s níž v únoru vystoupil v pořadu Saturday Night Live, loni v létě byl hostem na jejich koncertech na stadionu ve Wembley a podílel se na jejich albu Music of the Spheres. Podílel se také na velkých hitech, včetně písně Good Days od SZA, písní Lizzy McAlpine a Kehlani, uvedl na trh vyprodanou značkovou řadu hudebních bot Crocs a nedávno vystoupil na své dosud největší show v kariéře v Hollywood Bowl s kapacitou 17 000 diváků.

O Jacobu Collierovi
Devětadvacetiletý Jacob Collier, uznávaný publikem, kritiky i kolegy hudebníky jako jeden z nejnadanějších mladých umělců současnosti, má na svém kontě již zdánlivě nekonečný seznam úspěchů včetně pěti vítězství na Grammy spolu s 11 nominacemi na Grammy včetně alba roku 2021. Díky tomu je seznam jeho spolupracovníků ohromně pestrý a živý. Jacobův hlas zazněl v nedávných písních od interpretů jako Coldplay, SZA, Stormzy nebo Kehlani. Ve svých vlastních projektech Collier spolupracoval s nepředvídatelnou sestavou uměleckých kapacit, od malijského zpěváka Oumou Sangaré po Johna Mayera, T-Paina, Ty Dolla $ign, Daniela Caesara a Tori Kelly (abychom jmenovali alespoň některé).

Collier, který na světovou scénu explodoval díky virálnímu úspěchu svých multirámcových a multiinstrumentálních coververzí na YouTube, upoutal pozornost Quincyho Jonese a pod jeho mentorským vedením vydal v roce 2016 své debutové album In My Room, které nahrál, produkoval a na kterém hraje výhradně Collier. Djesse (jeho nejnovější čtyřdílný albový projekt) byl přirozeným vývojem z jednočlenného procesu In My Room, který se rozšířil o spolupracovníky z celého světa. Výsledné svazky Djesse splnily Collierův ambiciózní slib a představují neuvěřitelnou škálu uměleckých kolegů a hudebních témat, která zahrnují vše od orchestrální kompozice přes lidové písničkářství, R&B, rap a pop. Nakonec, ačkoli Collier již dosáhl více, než by si většina umělců mohla přát za celý život, je stále neklidně kreativní. Vedle nadcházejícího vydání Djesse Vol. 4 má v plánu další projekty zaměřené na sólový klavír, orchestry, filmovou hudbu, výuku, hudební divadlo a další.