LiStOVáNí: Holčička a cigareta - Česká Lípa

25.3.2024, 20:00 – 21:00

Projekt LISTOVÁNÍ představuje každý měsíc zajímavé a aktuální knihy. Vybraní autoři a jejich dílo či přímo specifická kniha jsou pak před diváky interpretováni v podobě scénického čtení.

Cena vstupenky: 150 Kč
LiStOVáNí: Holčička a cigareta - Česká Lípa
  • Adresa:
    Panská 219/3
    Česká Lípa 470 01

Jde vždy přibližně o hodinové divadelní vystoupení, ve kterém je přenášen děj knihy, jazyk autora a atmosféra dané literatury na obecenstvo, které se v čele s mladou generací ve světě oproštěném od kultury a literatury vrací zpět k tomu, co tu bylo první - knize. 

Kniha, kterou napsal velký přítel Milana Kundery, Benoît Duteurtre už v roce 2008, je až strašidelně nadčasová. Mnohé z toho, z čeho si tehdy dělal cynickou legraci se opravdu stalo až s zarážející přesností. Proti světu plovoucímu v katastrofálně znečištěném vzduchu a zavalovanému všemožnými zákazy, proti vládě nevychovaných emancipovaných dětiček se hrdina knihy, čtyřicátník zaměstnaný na magistrátě, dětinsky bouří: v práci si chodí na záchod potají vykouřit cigaretu. Je přistižen pětiletou holčičkou a tím pro něj začíná pekelná spirála vyšetřování, věznění a marné snahy obhájit se účastí v apokalyptické televizní reality show MartýrSuperStar vedou.

Účinkují Petra Bučková a Lukáš Hejlík

V překladu Růženy Ostré vydalo nakladatelství Atlantis

AKCE SE BUDE KONAT V PŘÍSÁLÍ JIRÁSKOVA DIVADLA – VCHOD Z JIRÁSKOVY ULICE

VSTUPNÉ 150 Kč