WWW Neurobeat a Ohm Square v Kasárnách Karlín

4.4.2024, 19:00 – 21:00

Kapela WWW vznikla v Praze na počátku devadesátých let a byla jednou z prvních, která v ČR experimentovala s rapem. V pozdějších letech začala pracovat s živými nástroji odklonila se od klasické rapové produkce. V roce 2000 WWW přerušila činnost a její členové se věnovali svým dalším povoláním, zakládající hudebník WWW Ondřej Anděra je filmový režisér a textař Lubomír Typlt je malíř.

Cena vstupenky: 390 Kč
WWW Neurobeat a Ohm Square v Kasárnách Karlín
  • Adresa:
    Prvního pluku, 20/2
    Praha 8 – Karlín, 186 00
WWW Neurobeat se vrátili na scénu s debutovým albem Neurobeat v roce 2006 pod nezávislým labelem BiggBoss. Volí cestu prezentace prostřednictvím autorské stylizace a definice hiphopu, jakožto prostoru pro autenticitu. V jejich tvorbě kombinují postupy hip-hopu, industriálu, elektroniky a volné skladby. Texty Lubomíra Typlta jeho slovy „provokují posluchače, aby namáhali svou představivost“, jejich naléhavost umocňuje široká škála básnických a fonetických prostředků.
Ze čtyřčlenného projektu se v průběhu let změnila kapela Ohm Square na dvoučlenný (zpěvačka Charlie One a hudebník Jan 2, na koncertech rozšířený o jazzového pianistu Mirka Lacka) a i jejich hudba se posunula od původně organického drumandbassu, trip hopu či breakbeatu ke komplexnější elektronice. Ohm Square se vyznačují nejen silnou hudební identitou, ale také svým originálním vizuálním stylem, který se promítá jak v jejich hudebních videích, tak v živých vystoupeních.
Kultovní skupina patří k nejúspěšnějším vývozním hudebním artiklům od nás. Má na kontě řadu koncertů v České republice i v zahraničí, a to včetně vystoupení na prestižních hudebních festivalech, jakými jsou například Sziget (kde prime-time na hlavním pódiu sdíleli s Lou Reedem a pop-anarchisty Chumbawamba!), Amsterdam Dance Event nebo Popkomm. Za své poslední album /0 jsou nominovaní na Cenu Apollo 2023.