Expedice Národního muzea

1.1.2024, 10:00 – 30.6.2024, 18:00

Připojte se k napínavým cestám výzkumníků a vědců a navštivte s nimi vzdálené země světa! Menší výstava umístěná ve vitrínách východní dvorany Historické budovy prezentuje expedice Národního muzea, které spojuje především touha po poznání, jež překonává hranice. Představuje vybrané nejvýznamnější historické výpravy, které dokládají dlouhou výzkumnou tradici instituce, až po expedice současné.

Cena vstupenky: 180-280 Kč
Expedice Národního muzea
  • Adresa:
    Václavské náměstí 68
    Praha 1 115 79

Jedny z nejstarších výzkumných cest připomínají expedice A. Friče do Banátu (1853) a Dalmácie (1856) doprovázené získanými zoologickými exponáty. Náročnost cest ukazují přírodovědecká expedice do Íránu muzejním vozidlem Praga V3S v 70. letech 20. století nebo ve své době průkopnické výpravy mezi Mapuche do jižní Ameriky.

Současné expedice Národního muzea vás zavedou do rozmanitých koutů světa téměř na všech kontinentech, kde se seznámíte s nejnovějšími přírodovědeckými a archeologickými objevy výzkumníků. Přiblíží, že k expedici patří i nutnost spolupráce mezi vědeckými a muzejními pracovišti a mezi různými obory, která vede ke společným výsledkům práce týmu odborníků s různým přístupem k tématu.