Blues Aperitiv 2024 - Dům kultury Šumperk

13.4.2024, 19:00 – 22:00

25. ročník soutěže Blues Aperitiv je určen pro bluesové a z blues ve své tvorbě vycházející talenty bez ohledu na jejich zemi původu. Hlavním lákadlem pro vítěze je možnost vystoupení na festivalu Blues Alive, který se koná 14.-16. listopadu 2023.

Ze všech přihlášených vybere porota sedm postupujících, kteří se naživo představí na finálovém večeru v sobotu 13. dubna 2024 v Šumperku. Finalisté se představí odborné mezinárodní porotě a také před zkušenými diváky.
Z finálového večera postoupí na listopadové Blues Alive 2024 dva vítězové. Šanci podívat se na festival získá rovněž ten účinkující, který dostane nejvíce hlasů od publika. Také další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu, mohou dostat pozvánku k hraní na vedlejších scénách Blues Alive nebo jiných českých festivalech.
Pokud máte zájem zúčastnit se přehlídky Blues Aperitiv a v případě vítězství také mezinárodního festivalu Blues Alive, zašlete přihlášku na adresu [email protected].
Uzávěrka přihlášek je 1. března 2024.
Přihláška musí obsahovat název souboru, jmenné a nástrojové obsazení, technické požadavky, webovou adresu, aktuální fotografii v tiskové kvalitě, stručný profil interpreta a dva spolehlivé telefonické a emailové kontakty na jeho členy.
Pro základní výběr je nutné zaslání nahrávek souboru v digitální podobě. Minimálně tři skladby ve formátu mp3, případně odkaz na digitální přehrávač (typu Bandcamp příp. YouTube, nikoli však streamovací platformy typu Spotify, Deezer apod.), pošlete společně s přihláškou. Neposílejte CD ani další pevné hudební nosiče.
Přihlásit se mohou i umělci, kteří absolvovali Blues Aperitiv v minulosti, ale v posledních 5 letech nezvítězili.