Nová PET Tropicana – fantastická tropická džungle ve skleníku Fata Morgana

19.1.2024 – 7.4.2024, 23:59

Na výstavě NOVÁ PET TROPICANA najdete nádherné květy, které jinde nerostou. Skleník Fata Morgana téměř na tři měsíce totiž „osídlí“ na 130 objektů rostlin, hub a zvířat z použitých PET lahví. Přijďte do Botanické pro unikátní umělecký zážitek. 

Cena vstupenky: od 150 Kč

Tropický skleník Fata Morgana v pražské Troji ožívá uměním. Téměř na tři měsíce ho „osídlí“ na 130 objektů, rostlin, hub a zvířat, které vytvořila umělkyně Veronika Richterová z recyklovaných plastových nápojových lahví.

Veronika Richterová svá plastová díla poprvé představila v botanické zahradě již v roce 2010. Výstava Nová PET Tropicana je inspirovaná převážně tropickou flórou a přírodou a objekty byly vytvořeny mezi lety 2010 až 2023. Inspirací byly cesty do tropických krajin.

Plastové objekty jsou umístěné v celém skleníku Fata Morgana. Díla jsou rozmístěna podle biotopů, takže v první části, která je věnována suchomilným rostlinám, jsou k vidění nejrůznější sukulenty, kaktusy nebo bambusy. Druhá část tropického deštného lesa je věnována tropickým rostlinám a v poslední části skleníku, která prezentuje flóru horských oblastí, jsou zejména houby a masožravé rostliny. Plastiky se také vznáší nad hlavami návštěvníků, u vodopádu nebo jsou součástí jezírka.

Kromě fantastických a neexistujících rostlin návštěvníci uvidí i rostliny, které znají, ale v podobě, v jaké je ještě nikdy neviděli. Rostlinný svět doplňují rovněž nejrůznější živočichové.

Výstavu obohatí i oblíbené komentované večerní prohlídky skleníku Fata Morgana nebo autorský workshop.

Přijďte navštívit unikátní a pestrobarevnou džungli plnou fantastických rostlin.

Vstupenky a další informace k výstavě: www.botanicka.cz

Sleva 15 % na vstupném při nákupu e-vstupenky.