Perly plné zážitků

9.12.2023, 10:00 – 15:00

Dopřejte si jedinečné zážitky v historických perlách pod Beskydami! Turistická informační centra ve třech městských památkových rezervacích – Novém Jičíně, Příboře a Štramberku – a s nimi také Frýdek-Místek spojily své síly, aby vám je zprostředkovaly.

Kupříkladu v Novém Jičíně prožijete příběh města klobouků. V minulosti se Nový Jičín pyšnil titulem „město milionářů“, nejvíce ho ale proslavila bezmála 400 let trvající tradice kloboučnického řemesla. Ve zdejším „ičku“ se řídí pořekadlem „Na každou hlavu se klobouk najde“. Najděte si tady tu nejslušivější pokrývku hlavy i vy!

V sobotu 9. prosince v 10:00, 13:00 a 15:00 hodin se s místní zkušenou průvodkyní projdete po historickém Masarykově náměstí, zavítáte do svátečně vyzdobeného farního kostela Nanebevzetí Panny Marie a vystoupátena radniční věž, odkud budete mít celé město a jeho okolí jako na dlani. Také se dozvíte mnoho zajímavého o vánočních tradicích a budete si moci prohlédnout obě expozice Návštěvnického centra, věnované výrobě klobouků a slavnému generálu Laudonovi. A protože k nejkrásnějším svátkům v roce patří voňavé cukroví, na závěr si pod vedením mistra pekaře Ladislava Hezkého upečete voňavé perníčky.

Pro rezervaci volejte na pevnoul inku (+420) 556 768 288 nebo na mobilní telefon (+420) 735 704 070, případně využijte rezervační formulář na webu www.icnj.cz.