Akce Plzeň Design nabídne Umění na prodej

2.12.2023, 10:00 – 3.12.2023, 18:00

Tradiční předvánoční přehlídka designu Plzeň Design (dříve s přízviskem week, který byl letos z názvu poprvé vypuštěn) proběhne v DEPO2015 o prvním prosincovém víkendu 2. a 3. 12. 2023.

Jejím podtitulem je letos Umění na prodej. V prodejní pop-up galerii nabídnou své originální kousky umělci ze Západu Čech. Z maleb, kreseb, ilustrací i grafiky mohou návštěvníci každé odpoledne vybírat u samotných autorů. Součástí umělecké sekce budou také vybraní studenti několika ateliérů Fakulty umění a designu Ladislava Sutnara a ve spolupráci se Slowmarketem se představí i dětské tržiště. Po oba víkendové dny bude navíc otevřen umělecký ateliér, kde bude možné osahat si jeho vybavení a vyzkoušet několik uměleckých disciplín.

Stejně jako v loňském roce bude součástí akce Plzeň Design trh s módou, designem a doplňky z celých Čech pod hlavičkou MINT Market a prodejní stánky Cechu malých nakladatelů pod značkou BookFest. Ten v rámci doprovodného programu připraví i autorská čtení a představení knižních novinek.

Sobotní podvečer nabídne vernisáž výstavy vybraných děl z městské sbírky umění Artotéka nebo koncert plzeňské hudební formace Vražda krásy. Atmosféru prvního adventního víkendu v neděli odpoledne završí nadílka designového Mikuláše.

Akci Plzeň Design můžete navštívit po oba víkendové dny v DEPO2015 zdarma v čase 10–18 h. Více informací na www.plzendesign.cz.