Čarostřelec - Divadlo Alfa

23.4.2024, 10:00 – 24.4.2024, 20:00

„Ty opravdu nevíš, co je to kouzelná střela?“

Čarostřelec - Divadlo Alfa
  • Adresa:
    Rokycanská 174/7
    Plzeň 312 00

Který z dnešních kluků by nechtěl být čarostřelcem v počítačových hrách? Ale co když si takový mladý hráč přeje tak usilovně být nejlepší, že se současný svět potká se starým a takový dnešní kluk dostane nabídku stát se čarostřelcem? Od samotného ďábla Samiela?!

Čarostřelec je sice romantická, ale také hororová opera a její děj se odehrává v Pošumaví. Naše hravě současné atraktivní zpracování Weberova nejslavnějšího kusu představí dětem a teenagerům originální formou svět opery a otevře jim nenásilně cestu do tohoto magického světa hudby a divadla.

Výtvarník Marek Zákostelecký (nejvíce spojen s tvorbou Divadla DRAK, kde například vytvořil výtvarnou složku úspěšných inscenací Všechno lítá, co peří má a Poslední trik Georgese Meliése) připravuje Čarostřelce ve stylu moderních temných komiksů, s okouzlujícím vlivem loutkového divadla. Hudební složka bude doplněna hranými dialogy a rozsáhlé operní dílo bude představeno ve formě zábavné zkratky, která svšak zachová klíčové hudební pasáže a příběh soupeření dvou střelců stejně jak sílu lásky Maxe a Agáty.

Marek Zákostelecký již vytvořil zdařilé loutkářské verze Smetanovy Prodané nevěsty a Mozartovy Kouzelné flétny. Ty byly úspěšně přijaty dětským publikem v Česku i v Polsku. Ve spolupráci s hudebně výborně vybaveným souborem Divadla Alfa otevírá cestu ke svébytné loutkové opeře pro děti a mládež.

Režie: Marek Zákostelecký
Výprava: Marek Zákostelecký
Dramaturgie: Petra Kosová
Hudba: Carl Maria von Weber, Vratislav Šrámek
Korepetice: Daniel Čámský
Text písní: Johan Friedrich Kind, autorská úprava
Inscenace je určena divákům > 9 let