Navštivte Chrám chmele a piva v Žatci

1.7.2023 – 31.8.2024, 23:59

Už jste navštívili město, kde je chmel a pivo doma? Žatec a krajina žateckého chmele, jež kandiduje na seznam UNESCO, nabízí spoustu zážitků pro celou rodinu od zábavně-vzdělávacích aktivit až po skvělé pivo a chmelařskou tradici!

Navštivte Chrám chmele a piva v Žatci
  • Adresa:
    náměstí Prokopa Velkého 1951
    Žatec 438 01

Chrám Chmele a Piva

Budova Chrámu Chmele a Piva je bývalým skladem se sušárnou chmele. Dnes zde v rámci komentované prohlídky můžete projít labyrint, ve kterém budete bloudit mezi chmelovými žoky. Vaším cílem je najít poklad! Prohlídka pokračuje do erbovní síně Žatecké chmelařské oblasti – kraje Homolupulů, která je prezentována přibližně 300 obcemi. Erby jednotlivých obcí a celá expozice odkazují na bohatou historii a tradice našeho kraje spojeného po tisíciletí s pěstováním chmele.

Chmelový Maják je dominantou celého areálu chmelařských technických památek. Po schodišti lze vystoupat do koruny věže, odkud je unikátní pohled na Žatec a okolí. Ve střední části věže je umístěn výtah s 3D projekcí. Díky této technologii můžete shlédnout ojedinělou animaci a proletět se nad Žatcem nebo procestovat vesmír.

Chmelový orloj je světovým unikátem. Portál orloje představuje alegorii života, typickou pro Žateckou chmelařskou oblast. Každou celou hodinu originální mechanismus orloje uvede do pohybu neobvyklé představení s odbíjením hodin.

Více tipů na výlety hledejte na interaktivní mapě Žatce.