Svátky hudby vyvrcholí s Cello Republic

23.4.2024, 19:30 – 21:00

Letošní třicátý druhý ročník komorního cyklu Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté, se uzavře v úterý 23. dubna od půl osmé večer v pražské Betlémské kapli, Aule Českého vysokého učení technického v Praze. Tradičně je závěrečný koncert věnován žánrovému přesahu, o který se postará soubor Cello Republic a příznivcům cyklu nabídne melodie populárnějšího ražení.

Cena vstupenky: od 300 Kč
Svátky hudby vyvrcholí s Cello Republic
  • Adresa:
    Betlémské náměstí 255/4
    Praha 110 00

Soubor Cello Republic navázal na původní sestavu Prague Cello Quartet a nyní v obsazení čtyř violoncellistů Petr Špaček, Jan Zemen, Matěj Štěpánek a Ivan Vokáč pokračují s uměleckou vizí nabídnout kvalitní interpretaci originálně zpracovaných aranží skladeb různých žánrů v humorném podání. Čtveřice violoncellistů, vítězů mezinárodních soutěží, sólistů i pedagogů a především popularizátorů klasické hudby si pro své vystoupení na koncertním cyklu Václava Hudečka připravila program složený ze skladeb Jaroslava Ježka, Andrew Lloyda Webera, ale připomenou také jazzové a swingové melodie Franka Sinatry nebo popové a rockové hity Stevieho Wondera a skupin Queen a Bee Gees.  Navíc pořadatelé pro své návštěvníky připravili překvapení v podobě společného vystoupení houslisty Václava Hudečka s violoncellovým kvartetem.

Příští třiatřicátá sezóna cyklu nabídne na svůj úvod v závěru října koncert k Roku české hudby ve spolupráci s českými operními pěvci Lucií Kaňkovou, Alešem Brisceinem a Michalem Onuferem, Kühnovým dětským sborem a Plzeňskou filharmonií pod taktovkou Tomáše Braunera. V rámci dalších komorních koncertů se na pražských Svátcích hudby představí klavíristé Ivan a Lukáš Klánští, violistka Kristina Nouzovská Fialová s violoncellistou Petrem Nouzovským, Mikael Ericsson a Emil Rovner reprezentující také violoncellový obor nebo excelentní kontrabasista Indi Stivín. Václav Hudeček na svém koncertním podiu přivítá i Trio Bohémo, Kvarteto Apollon, Český komorní orchestr nebo Barocco sempre giovane a především celou řadu úspěšných mladých talentů včetně Smyčcového orchestru Pražské konzervatoře. Koncerty budou probíhat od 29. října 2024 do 22. dubna roku 2025.