Kolem světa se zoubky i bez... Výstava poštovních známek ve Vyšším Brodě

23.5.2023 – 31.10.2023, 23:59

V letošní letní sezoně můžete v Poštovním muzeu ve Vyšším Brodě s celou rodinou podruhé procestovat svět na poštovních známkách, aniž byste překročili státní hranici.

Cena vstupenky: 100 Kč/50 Kč

Výběr vystavených známek „přišpendlených“ na listech atlasu je doplněn o oblíbený známkový námět – zvířata zubatá i bezzubá.

Stejně jako zvířata nemusí mít typické zoubky ani poštovní známky.  K vidění jsou miniaturní obrázky z více než stovky zemí, typické i netradiční různých tvarů, dřevěné i blýskavé i plastické. Známky jsou součástí rozsáhlé sbírky zahraničních poštovních známek, v níž Poštovní muzeum schraňuje více než 800 tisíc exemplářů těchto malých grafických okének do všech zemí světa. Děti si mohou své znalosti z přírodopisu i zeměpisu ověřit nejen v kvízu, součástí výstavy jsou cestovatelské kufry knížek a živočichů pro malé i velké cestovatele či badatele. Dospělé zaujmou vystavené historické mapy ze sbírek muzea, které tvoří doplněk cestovatelské výstavy.

Všichni návštěvníci si na závěr společně užijí zábavu v kreativním sále, který také ovládlo téma zvířat a cestování. Logické myšlení si malí i velcí mohou procvičit se zvířecí poštou, svět mohou projet různými dopravními prostředky, zprávy poslat různými způsoby. Vyzkoušet si mohou telefonování nebo jen odpočívat, kreslit a číst si.  Svoje dovednosti si soutěživí malí návštěvníci ověří ve speciálním poštovním desetiboji.