Multiplatinový Iann Dior v Praze představí svůj fascinující příběh - SaSaZu

28.6.2023, 20:00 – 23:00

Čtyřiadvacetiletý talent původem z Portorika se proslavil na společném songu Mood s rapperem 24kGoldn. Do pražského SaSaZu přiveze 28. června desku On to Better Things, na které spolupracoval s Travisem Barkerem, Machine Gun Kellym i Lil Uzi Vertem.

Cena vstupenky: 790 Kč

O tom, že je jedním z nejrychleji stoupajících umělců v hudební branži, suverénně rapuje už na svém debutu Industry Plant z roku 2019. Mezi hosty tehdy nechyběli hvězdy jako Gunna nebo Trippie Redd, ale i Travis Barker z poppunkových Blink-182. Právě na nich i dalších emopunkových kapelách jako Paramore nebo Panic! At the Disco Michael Iann Olmo vyrůstal. Na debutové desce zpracovává svůj raketový start a cestu od prvního songu na Soundcloudu ke smlouvě s velkým vydavatelstvím.

Přelomový byl pro něj rok 2020, kdy se objevil ve skladbě Mood rappera 24kGoldn. Dnes 89. nejstreamovanější skladba na Spotify se udržela celých osm týdnů v čele americké hitparády a duo ji společně předvedlo v rámci American Music Awards. Seznam hudebníků, se kterými už Iann Dior stihl spolupracovat, je překvapivě pestrý. Jeho melodická flow má blízko k alternativnímu popu i trapovým umělcům, feat mu dali Lil Baby nebo $NOT. Mainstreamová rádia zase zdolal spolu s popovými Clean Bandit, v rámci oficiálního remixu skladby Heat Waves od Glass Animals anebo na singlech s Machine Gun Kellym. S posledním jmenovaným odjel také evropskou tour. 

Do Prahy Iann Dior přiveze loňské album On to Better Things, o kterém britský magazín NME psal jako o originální nahrávce, která vyčnívá nad trendovým emopunkovým revivalem. Sám Dior pro portál cen Grammy prozradil, že se jedná o jeho nejosobnější projekt: „Je to můj pohled na svět a na vše, co se dělo poslední rok a půl, mám pocit, jako bych konečně dokázal napsat ucelený příběh.“