Přednáška - Můžeme žít bez odpadu? - Toulcův dvůr

2.4.2023, 15:30 – 17:00

V rámci bezodpadového víkendu na TD zveme všechny zvídavé občany na přednášku o předcházení, zpracování a likvidaci odpadů. Vrtají Vám odpadky hlavou? Co se děje s odpadem, který vytřídíte? Má to smysl? Kam putuje odpad ze směsných a barevných popelnic a co se sním děje? Existují nějaké šikovné tipy a způsoby, jak produkovat odpadu méně?

Přednáška vám ukáže, jak funguje odpadové hospodářství ve městech a co se děje s odpady, když je vyhodíte do kontejneru: jak se recyklují a kde končí. Položíme si otázku, zda má smysl třídit. Zamyslíme se, zda a jak můžeme v běžném životě vznik odpadů omezit - předcházet mu a povíme si také něco o fenoménu „zero waste“. Počítáme s prostorem na otázky a diskusi!
 
Přednášet (a na dotazy odpovídat) bude Jarmila Šťastná, dlouholetá šéfredaktorka odborného časopisu Odpady se stovkami článků ze všech oblastí odpadového hospodářství. Autorka knihy „Všechno, co potřebujete vědět o odpadech a neměli jste se koho zeptat“.
 
 
Přednáška je součástí "(bez)odpadového víkendu", který bude na Toulcově dvoře probíhat od soboty 1.4. 2023. Celý víkend poběží v okolí TD akce Ukliďme Česko, v neděli tématická výstava, burza dětského oblečení, tématická dílna pro děti na infocentru a další doporovodný program.