Quentin Tarantino double feature v Aeru

27.3.2023, 18:00 – 23:00

Quentin Tarantino slaví 60. A tak si spolu se zásadním průlomovým titulem jeho kariéry, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, jež mu vynesl ceny a kultovní statut, vrátíme po mnoha letech na plátno také neprávem opomíjený povídkový projekt Čtyři pokoje, který svého času představoval amalgám předních začínajících talentů amerického nezávislého filmu.

Cena vstupenky: 170 Kč
PROGRAM
18.00 Čtyři pokoje
20.15 Pulp Fiction
 
ČTYŘI POKOJE
Netradiční povídková komedie Čtyři pokoje je dílem čtyř režisérů, kteří se stali nejslavnějšími představiteli moderní americké nezávislé kinematografie. Spojujícím článkem jednotlivých epizod je fakt, že se všechny odehrávají v pokojích losangeleského hotelu Monsignor a že do každého je zatažen novopečený hotelový sluha Ted (Tim Roth). Pro zajímavost uveďme, že tato role byla původně napsána pro Steva Buscemiho. Ted se po nástupu do služby snaží chovat podle rad zkušeného předchůdce naprosto profesionálně, o silvestrovské noci je však nucen stát se důležitým aktérem různých bizarních událostí: musí poskytnout své sperma jako ingredienci pro čarodějnický obřad, šílený žárlivec si ho splete s domnělým milencem své ženy, bohatý mafián si ho najme na hlídání nezvedených dětí a hollywoodský magnát jej zatáhne do podivné sázky, v níž jde o useknutí prstu.
 
PULP FICTION
Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury.