Clarinet Factory: hudebním vlakem kolem světa - Palác Akropolis

19.3.2023, 14:00 – 16:00
Nasedněte do hudebního vlaku a objeďte s námi celý svět. Na jednotlivých zastávkách si společně zazpíváme v Evropě, složíme hudební příběh o afrických klucích a holkách, nasedneme do karavany jaků a navštívíme Tibetský klášter, a také si třeba zatancujeme v ulicích New Yorku. Budeme si zkrátka hrát a učit se, jak různě může být hudba vnímána…
Cena vstupenky: 150 Kč

Počátky čtyřčlenného hudebního tělesa Clarinet Factory se datují do roku 1994, do doby studií všech členů na pražském AMU. Tehdy byla doménou čtveřice Jindřich Pavliš, Vojtěch Nýdl, Luděk Boura a Petr „Pepíno“ Valášek především interpretace klasiky a jazzu. Clarinet Factory se ale brzy posunuli k experimentům napříč hudebními žánry, od aranžování ke komponování, k touze hudbou sdělovat a komunikovat nezávisle na žánrech či generační příslušnosti.

Clarinet Factory během své dosavadní kariéry spolupracovali také s Bobby McFerrinem, Janou Koubkovou, Filharmonií Brno, PKF Prague philharmonia, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Radkou Fišarovou, Ivou Bittovou; s Lenkou Dusilovou a Beatou Hlavenkovou ve společném projektu Eternal Seekers, ale i Tata Bojs, Floexem či Joe Achesonem z Hidden Orchestra. V řadě site specific vystoupení spolupracovali s intermediálním umělcem Petrem Niklem a legendárním perkusionistou Alanem Vitoušem.

Mezi další milníky v kariéře Clarinet Factory pak patří hudba k filmům Hidden Things či Smrtelné historky – část Maják (2016), vítězství v prestižní soutěži International Songwriting Competition v americkém Nashvillu se skladbou Orlík.