Tipy na výlety od Pojizeří a Polabí - Boleslavsko

19.2.2023 – 19.2.2024, 23:59

Poznejte krajinu mezi řekami Labe a Jizera, kde se za zážitky dopravíte pohodlně vlakem, autem či na kole. Relax pro tělo i duši nabízí Poděbrady, největší středočeské lázně s věhlasnými léčivými minerálními prameny, překrásným parkem a lázeňskou kolonádou.

Video výlet z místa.

Labská cyklostezka vás zavede do královského města Nymburk se zachovalými středověkými hradbami a gotickým chrámem sv. Jiljí. Největší město oblasti, Mladá Boleslav, je neodmyslitelně spjatá s výrobou automobilů ŠKODA. Poznejte její historii ve ŠKODA Muzeu.

Muzeum mladoboleslavska

Dávnou minulost připomínají pozůstatky raně středověkého slavníkovského hradiště u Libice nad Cidlinou. V kraji nechybí ani romantické zříceniny. Nedaleko Mladé Boleslavi se nachází zřícenina gotického hradu Michalovice, u Bakova nad Jizerou zřícenina hradu a zámku Zvířetice. Skutečnou barokní perlou je zámek Loučeň, kromě původních interiérů nadchne parkem s unikátními labyrinty a bludišti. Za návštěvu stojí Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v OstréSkanzen lidové architektury v Přerově nad Labem a Dobrovická muzea.

Dobrovická muzea

Nevšední zážitky přinese návštěva zábavního parku Mirakulum v Milovicích. Malým i velkým obdivovatelům zvířat se bude líbit v Zoo Chleby. Stáda divokých koní, praturů a zubrů lze spatřit v přírodní rezervaci Milovice. Pěší turisté si užijí nenáročné výlety v lužních lesích nebo kolem rybníků a jezer. Na své si přijdou milovníci vodních sportů, vodáci i ti, kteří si říční krajinu raději vychutnají z paluby výletní lodě. Hrady a zámky.

Michalovice

https://www.pojizeriapolabi.cz/