Interfotoklub Vsetín 2022

14.3.2023, 10:00 – 7.5.2023, 16:00

To nejlepší z loňského bienále prestižní mezinárodní soutěže fotografů Interfotoklub Vsetín 2022 nabídne tradiční výstava, která bude k vidění od 14. března do 7. května na zámku Vsetín a v sousední Galerie Stará radnice.
Vernisáž proběhne: 12.3.2023 15:00

Vernisáž spojená se slavnostním oceněním proběhne za účasti prezidenta salonu Jindřicha Štreita i předsedy poroty Garika Avanesiana v neděli 12. března od 15 hodin v Mramorovém sále zámku. Jako hudební host vystoupí třináctiletý talentovaný hudebník, mistr světa ve hře na akordeon, Peter Sokol z partnerského města Stará Ľubovňa.

Soutěž fotografů z celého světa organizuje jednou za dva roky Dům kultury Vsetín. Doručené snímky vždy posoudí odborná porota a ty nejlepší pak putují na výstavu, kterou společně s organizátory soutěže pořádá Muzeum regionu Valašsko. Na zámku Vsetín a v Galerii Stará radnice bude letos k vidění na 130 barevných a černobílých fotografií od jednotlivců i fotoklubů napříč tématy a žánry. Zastoupeny budou všechny tři soutěžní sekce – černobílá fotografie na volné téma, barevná fotografie na volné téma a sekce pro fotokluby a fotoskupiny. „Loňská soutěž měla výbornou úroveň. Sešlo se na ní velké množství kvalitních fotografií a velmi dobře byly zastoupeny všechny fotografické oblasti,“ uvedl prezident Interfotoklubu Jindřich Štreit. Ten spolu s předsedou poroty Garikem Avanesianem přislíbil účast na slavnostním zahájení letošní výstavy. Z jejich rukou si budou moci úspěšní fotografové na zámku Vsetín převzít svá ocenění a pohovořit o výstavě i svých fotografiích.