Přednášky v Botanické: Marcela Suchomelová – Japonsko: Ebisu, Fudži a macuri

30.3.2023, 17:30 – 19:00

Botanická zahrada si pro vás připravila opravdu pestrý obsah přednášek, který zaujme nejen vášnivé botaniky, ale i nepolíbené laiky, kteří rádi objevují. Celý cyklus se ponese v duchu Asie a přednášet vám budou zajímaví hosté včetně odborníků z řad naší zahrady.

Cena vstupenky: 150,- Kč

Marcela Suchomelová – Japonsko: Ebisu, Fudži a macuri

Přednáška se zaměří na pár postřehů o tradičních japonských slavnostech a svátcích tak, jak je bylo možné zažít před a po covidové pandemii. Rozhodně nebude chybět povídání o bůžcích i pivu, květinách a posvátném symbolu Japonska, o jeho vůních i zvucích a nezdolné síle bambusů.

Mgr. Marcela Suchomelová, Ph.D. je odbornou archivářkou a historičkou umění. O Japonsko se zajímá dlouhodobě a rovněž se svým manželem, japanologem Filipem Suchomelem, spolupracuje na společných edičních počinech. Výsledkem je několik knih o japonském užitém umění nebo například nejnověji vydaný rukopis o cestě kolem světa od hraběte Erwina Dubského.

Vstupné 150 Kč/přednáška

Součástí vstupenky na přednášku je také vstup do celého areálu botanické zahrady vč. skleníku Fata Morgana. Pokud zvolíte variantu online z pohodlí domova, hodinu před začátkem přednášky od nás obdržíte vstupenku na přednášku i do areálu zahrady s platností do konce dubna.