Tip na výlet v Praze - Dětský ráj v samém srdci Prahy. To je Hamleys!

12.1.2023 – 12.1.2024, 23:59

Pokud se chystáte s rodinkou, a především s dětmi do Prahy je téměř povinností navštívit oblíbené hračkářství Hamleys. Říkáte si výlet do hračkářství? Ano, zní to možná všelijak, ale Hamleys je mnohem víc než jen obchod s hračkami. Hamleys je třípatrový herní svět, takový malý lunapark v centru Prahy. Akce v Praze.

Ponoříte se zde do dětského světa a uvidíte vše z jiné perspektivy. Je to prostor, kde zapomenete na všechny své problémy a vrátíte se do dětských let. Je to místo, ve kterém se dětské sny zhmotňují a kde se všechny děti mohou cítit bezpečně.

https://www.hamleys.cz/

Proč se hračkárna jmenuje Hamleys?

Zakladatel slavného hračkářství se jmenoval William Hamley a narodil se v anglickém městě Cornwall a už od mala měl veliký sen. Chtěl si otevřít to nejlepší hračkářství na světě. A se mu v roce 1760 povedlo! Hračkářství čelilo samozřejmě během své historie různým peripetiím, které souviseli především s politickou a ekonomickou situací, ale pro nás je důležité, že anglické hračkářství funguje i v současnosti (Regent Street 188-196, Londýn) a jeho sedm pater je plných hraček a her, které mohou děti prozkoumávat a ve světě má několik svých poboček. A jedna z nich je právě i v Praze!

Hamleys v samém centru Prahy

Hračkářství Hamleys vám nabídne vše, po čem dětské srdce touží. Pro kluky jsou zde připraveny závodní autodráhy, technické stavebnice nebo velké bagry, které mohou ovládat. Dívky zase potěší nejrůznější panenky či kreativní koutek. Ani starší děti se tu nudit nebudou, čekají je tu hry, drony a nejnovější hi-tech produkty. Velkou výhodou je to, že si tu děti mohou hračky vyzkoušet, pohrát si s nimi, než si je budou přát či si je zakoupí. Samozřejmě tu jsou nejen hračky nejmodernější, ale i klasické, lety prověřené krásné hračky, které si možná pamatujete i vy. Z dílny zakladatele Wiliama Hamleys tu najdete originální plyšáky a další typické hračky společnosti Hamleys. Samozřejmostí jsou také unikátní sběratelské série slavných designérů.

Není to jen hračkárna, ale i senzační pouť

Kromě hraček je zde i mnoho zajímavých atrakcí. Ve třech patrech najdete spoustu zábavy pro malé i velké. Svést se můžete na Benátském kolotoči, projít se v zrcadlovém bludišti, vyzkoušet si laser game nebo herní centrum s virtuální realitou.

Velice snadno získáte pocit, že jste na pouti, ale je prostě skvělé, že je to celoroční pouť, kterou můžete navštívit za každého počasí. Pro děti i dospělé se tu točí nádherný kolotoč, který dominuje celému prostoru. Karusel je plný dřevěných koníků a královských kočárů. V moderním zrcadlovém bludišti zažijete spoustu zábavy, protože se nejedná o pouhá zábavná zrcadla, ale je doplněné i o světelné a laserové efekty a zvukové kulisy. Úplně nový level zábavy zažijete na klasických i nejmodernějších arkádových hrách v Gamecity. V místní Mercucia laser game se během hry můžete podívat do Asie, Ruska, USA, Francie nebo na Antarktidu. A co teprve virtuální realita s Golemem nebo první kooperativní VR hra Arachnoid, kde se bez baterky neobejdeš! V Hamleys je také Motýlí dům, což je úžasný prostor, kde jsou k vidění motýli všech možných barev a velikostí, kteří si na vás mohou sednout a odpočinout, aby nasbírali energii na další poletování. Doporučujeme si vzít na sebe něco velmi barevného. Za zmínku stojí i obří skluzavka, která je také velmi oblíbenou atrakcí všech dětí, ale najdete tu i mnoho dalšího.

Celý obchod Hamleys má tradiční atmosféru, kterou můžete zažít také v londýnských pobočkách. V tomto hračkářství si každé dítě najde to své. Těšte se na veselé a rozzářené oči, údiv a dětský smích, a především velkou zábavu.