ÖLÖVÖ – Ukradená vzducholoď - Koncert Říčany

18.12.2022, 20:00 – 21:00

Alex Mc Beat, Michal "Kolouch" Daněk a Fredrik Janáček se vám představí v nadupaném programu postaveném na nezapomenutelných skladbách kultovní britské formace LED ZEPPELIN! Kultura Říčany.

Fredrik
Švédským členem posádky této mezinárodní vzducholodi je hudebník s několika divadelními inscenacemi na kontě. John-Paul Jones byl jedním z jeho hlavních inspirací, kvůli ktrerým již ve 12 letech začal hrát na basovou kytaru. Již v letech 1986-1989 jeho hudební projekt podporovala švédská státní kulturní rada. U nás se o něm však začalo šuškat až k úplnému konci minulého tisíciletí. Dnes jeho jméno má své stálé místo mezi souhvězdími hudebního nebe a snad každý fanoušek nástroje tlustých strun vám bude s vervou vyprávět o tomto švédském fenoménu.

Kolouch
Na otázku "Kdo tě napadne jako první, když se řekne ´českej Bonham´?" asi každý znalec odpoví, "KOLOUCH!". Bude myslet Michala ´Koloucha´ Daňka, rodáka z Říčan a nejžádanějšího rockového bubeníka současnosti. Není divu, že hraje s největšími legendami rockové scény ve stálé stáji, on je totiž stejně jako Bonzo Řezníkem hrajícím srdcem. Není snad jediného hudebníka na domácí scéně, kdo by neznal toto monstrum prken, co znamenají rokenrol.

Alex
Alex je hlasovým unikátem z daleké Arménie, který se pohybuje za hranicí pěti oktáv a ´Zeppelínům´ se věnuje od roku 1995. Již tehdy dobyl srdce ne jednoho fanouška kultovní britské formace. Hudební schizofrenik, kterému půlka mozku ovládá kytaru a ta druhá hlasivky, přednese snad každou barvu Plantova hlasu. Tento host na naší půdě uzavírá pirátskou posádku ukradené vzducholodi pod třemi vlajkami nesoucí název ÖLÖVÖ.