Výlet do Hraběcí rezidence v Boskovicích

31.10.2022 – 31.10.2023, 23:59

Nad boskovickým náměstím se nachází původně barokní hraběcí rezidence, kterou si jako své sídlo nechal v letech 1729-1733 postavit hrabě František Xaver Walter Dietrichstein. Kámen pro její stavbu byl získán bouráním částí nedalekého boskovického hradu, původního sídla rodu Boskoviců. V současnosti je kulturní památka sídlem Muzea regionu Boskovicka, které bylo založeno v roce 1905. Výlet Jihomoravský kraj.

Sbírky z nejstarších období se stále uchovávají muzejní depozitáře, ale jsou prezentovány veřejnosti prostřednictvím stálé expozice a dočasných výstav. 

V expozici vás pozveme k procházce Krajinou sedmizubého hřebene, která zahrnuje jak přírodu, unikátní archeologické poklady i historické reálie a významné nálezy širokého okolí, včetně historie spojenou s židovskými rodinami působící v Boskovicích. Pro nejmenší je zpřístupněna expozice Pohádek a pověstí Boskovicka. Expozici si můžete projít i s virtuálním průvodcem FANTOM EXPOZIC, který obsahuje nejen informace, ale i hry a kvízy.

V roce 2022 se připojujeme k oslavám výročí první písemné zmínky o Boskovicích (1222) sérií populárně naučných besed a přednášek, ale i podzimní výstavou mapující nejzajímavější historii města. V letošním roce proběhne na začátku léta 30. ročník festivalu pro židovskou čtvrť v Boskovicích a muzeum bude hostit zajímavé výstavy (Kokolia, Kašpar).

Více informací na www.muzeum-boskovicka.cz