PALLADIUM – nakupování a relax s jedinečnou atmosférou v centru Prahy

8. únor 2024, 22:25
PALLADIUM – nakupování a relax s jedinečnou atmosférou v centru Prahy

Palladium je nákupním centrem v samém srdci Prahy, na náměstí Republiky, kde si můžete nakoupit nejnovější módní trendy a další sortiment, ochutnat výtečnou gastronomii ze všech koutů světa a užít si jedinečnou atmosféru nevšedního místa, ve kterém se citlivě propojují historické prvky s moderní architekturou a designem.

Palladium patří k nejoblíbenějším zastávkám nejen Pražanů, kteří směřují během týdne do centra za nákupy, prací, studiem nebo schůzkami, ale je i vyhledávaným cílem tuzemských a zahraničních turistů.

Historie Palladia

Historie místa, na kterém dnes nákupní centrum stojí, sahá až do 12. století, do doby románské. Pozůstatky kamenných paláců odhalených při archeologickém průzkumu můžete dokonce vidět v interiéru nákupního centra, a tak propojit nakupování s prohlídkou památek. Na konci 18. století byl zdejší areál upraven pro potřeby armády. Vznikl zde rozsáhlý kasárenský komplex s jízdárnou, který sloužil armádě až do roku 1993. V květnu 2005 začala stavba dnešní podoby Palladia a o dva roky později (v říjnu 2007) pak proběhlo jeho slavnostní otevření pro veřejnost. Od té doby Palladium navštívilo přes 250 milionů lidí. V letech 2020 až 2022 proběhla modernizace Palladia, a tak od té doby v Palladiu najdete např. na stropě v zádveří vstupu z náměstí Republiky dechberoucí světelnou instalaci světoznámé české značky Preciosa – stačí při vstupu do Palladia zvednout hlavu a potěšit vaše oči tímto uměleckým skvostem.

Nakupování v Palladiu

Své zastoupení má celá řada světových značek, jejichž prodejny v Palladiu jsou vlajkovou lodí na českém trhu. Proto zboží z těchto prodejen v jiných nenajdete.  V Palladiu se ale nachází i oblíbené ryze české značky, které se těší velké přízni na trhu. A tak si v Palladiu opravdu každý najde to své. Komplex o celkové ploše téměř 115 000 m2 tvoří pětipodlažní nákupní centrum, třípodlažní podzemní veřejné parkoviště otevřené nonstop pro 600 automobilů a tři podlaží moderních kanceláří situovaných do nejvyšších pater komplexu. Palladium představuje 200 obchodů, restaurací, kaváren a provozoven služeb v centru města Prahy.

Gastronomie v Palladiu

Jedinečnou nabídku občerstvení přináší v Palladiu druhé nadzemní podlaží, Tasty Garden, kde si vybere opravdu každý. Dobroty ze všech koutů světa, od klasických restaurací až po fastfoodové restaurace a kiosky se specialitami čekají, až je ochutnáte.

Zajímavé akce a speciální nabídky v Palladiu

Každoročně můžete v Palladiu navštívit zajímavé akce a využít speciální nabídky – velmi úspěšné jsou nákupní dny PALLADIUM SHOPPING WEEKEND, které se konají 2x ročně (v dubnu a v září) a přináší výhodné nákupy a dárky za ně. Dále pak NAROZENINY PALLADIA, které jsou plné bohatého programu a výhodných nákupů. Za zmínku stojí ale i partnerství s různými festivaly (např. SIGNAL FESTIVAL a PRAHA ŽIJE HUDBOU) nabízející zajímavý kulturní program.                             

Ocenění a udržitelnost

Nákupní centrum obdrželo za dobu své existence hned několik významných ocenění, mezi která patří například Best Overall Development, Best of Prague, Travelers' Choice nebo Superbrands.

Palladium dlouhodobě dbá na efektivní provoz a související spotřebu energií a plánuje a provádí opatření s cílem dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2050. Podzemní parking Palladia nabídne již brzy veřejnosti rozšířený počet dobíjecích stanic pro elektroauta. A také v oblasti sociální odpovědnosti není Palladium pozadu. Je dlouhodobým podporovatelem např. pacientské organizace DEBRA nebo nadačního fondu RADOST DĚTEM.

PALLADIUM Praha

adresa: náměstí Republiky 1, Praha 1, 110 00  
FB: www.facebook.com/PalladiumPraha.cz
IG: www.instagram.com/palladiumpraha
www.youtube.com/user/palladiumpraha

www.palladiumpraha.cz

29.3.2024 – 30.4.2024, 23:59
Palladium představuje největší nákupní centrum v samotném srdci Prahy s téměř 200 obchody, restauracemi a kavárnami. Připravit na jaro... více
21.4.2024 – 30.6.2024, 23:59
Jarní měsíce jsou ve znamení proměn vybraných značek v nákupním centru Palladium v Praze. více