Muzeum Madame Tussauds v Praze s neuvěřitelně realistickými postavami

14. listopad 2023, 14:54

Madame Tussauds Prague se nachází v samotném srdci Prahy, na dohled od Staroměstského náměstí.

madame

Najdete tu zajímavé exponáty ve skutečných velikostech. Figuríny ze starých dob až do moderní současnosti. Můžete se zde setkat tváří v tvář se svými oblíbenými hrdiny, umělci a dalšími známými osobnostmi. Přistupte ke svým oblíbeným slavným ikonám blíže než kdykoliv předtím. Těšit se můžete na čtyřicet postav ze světa slávy. Expozice je rozsáhlá, je rozložena do několika pater a tematických částí.

Část muzea je zaměřena na naše historické postavy. Zajímavé je zaměření na středověkou Prahu, můžete si tu oprášit vědomosti např. o Magistru Kellym, připomenout si kdo to byl Tycho Brahe nebo jak to bylo s pražským orlojem. Objevte starou Prahu a zjistěte jaké osobnosti z dávných časů zde mají. Čeká zde na vás Mistr Jan Hus, Karel IV., Bílá paní, Golem, Rabi Löw nebo třeba Mistr Hanuš.

Potkáte zde mnoho významných kulturních osobností jako jsou Antonín Dvořák, T. G. Masaryk, W. A. Mozart, Salvador Dalí, Albert Einstein, Franz Kafka, Alfons Mucha či Dalajláma.

Kdo dává přednost sportu, a to jak českému, tak světovému, bude potěšen. Prohlédnout si zde můžete sportovní hvězdy, kterými jsou Mohammed Ali, David Beckham nebo Dominik Hašek.

Vyfotit se můžete s hvězdami POP-MUSIC! Lady Gaga, Justin Bieber a Michael Jackson jsou zde připraveni na pózování s vámi. Dalšími jsou Bono, Freddie Mercury nebo Lenny Kravitz.

Jaké filmové hvězdy tu uvidíte? Spatříte zde Vina Diesela, Taylor Lautner, Toma Cruise, Marilyn Monroe, Jacka Nicholsona nebo Charlieho Chaplina.  Potěší vás věrné kopie Jeana Paula Belmonda,

Julie Roberts nebo Brada Pitta. Na fotky s vámi jsou také připraveni George Clooney, Bruce Willis a Jim Carrey.

Muzeum je turistickým lákadlem všech měst, ve kterých se pobočky Madame Tussauds vyskytují. Tussaudová svou první figuru vytvořila v roce 1777. Stálá expozice Tussaudové se v Londýně otevřela v roce 1884. Vše se naučila od lékaře Philippa Curtiuse, který se zabýval zhotovováním voskových modelů pro lékařské účely. Tussaudová byla jeho hospodyně.

Vezměte celou rodinu a přijďte se pobavit ve velkém stylu.

Otevírací doba

Otevřeno každý den v roce 10–20 hod.

Muzeum Madame Tussauds

adresa: Celetná 6, Praha 1, 110 00
telefon: +420 602 931 951
e-mail: [email protected]

madametussaudsprague.cz

Akce v Muzeu Madame Tussauds

1.3.2023 – 31.12.2024, 23:59
V Muzeu Madame Tussauds se můžete setkat tváří v tvář se svými oblíbenými hrdiny, umělci a dalšími známými osobnostmi. Přistupte ke... více