Legendia je největším zábavním parkem v Polsku

23. červenec 2023, 14:13
Legendia je největším zábavním parkem v Polsku

Jen necelou hodinku od českých hranic, v Katovicích naleznete úchvatný zábavní park pro celou rodinu. Je to jedinečné místo v srdci Slezska, kde si každý najde něco pro sebe.

Každý se zde může navrátit do dětství a opět si prožít tu lehkou bezstarostnost. Již 60 let park poskytuje hostům všech věkových skupin skvělou zábavu.

Atrakce v Legendia parku

Na 26 hektarech obklopených krásnou zelení a v blízkosti jezera se nachází přes 40 atrakcí — dětských, rodinných či extrémních. Návštěvníci zde najdou známé a populární atrakce, jako například ruské kolo Legendia Flower, velká letadla Dream Flight Airlines a šálky Tea cups. Hledáte osvěžení v horkém dni? Právě nová atrakce Diamond River vám poskytne osvěžující zážitek a zavede vás do hornaté krajiny plné diamantů. Úchvatný Lech Coaster zase získal titul Best Coaster 2017 v prestižní průmyslové soutěži o nejlepší horskou dráhu 2017. Velkým hitem sezóny je bezesporu Bazyliszek — jediná interaktivní rodinná atrakce typu Interactive Dark Ride v Polsku a jedna z nejmodernějších na světě. Bazyliszek nemá žádné věkové ani výškové omezení, takže hosté všech věkových skupin si mohou vychutnat fantastickou zábavu. Novinkou nedávných let je Dolina Jagi, rodinná vodní atrakce typu divoké řeky, která je oblíbená mezi mladšími i staršími návštěvníky parku. Právě zde se můžete vydat na zuřivou výpravu v měděném kotli Baby Jagy a odhalit největší tajemství legendy, které roky skrývalo údolí Jaga. Nebo se přidejte k Ptačí patrole a poznejte skrze mini ruské kolo všechna tajemství začarovaného lesa a jeho obyvatel. Svezte se úžasným vlakem, který vás vezme na dobrodružnou cestu kouzelným lesem. Zde se setkáte s elfy, rostlinami, které ožívají, obřími motýly a mnoha dalšími tvory z jiného světa. Duhové balónky vás zase vezmou na magickou cestu po obloze každého odvážlivce. Nafukovací hrad se skluzavkou je zde k dispozici pro neúnavné malé nadšence skákání a hopsání. Vypravte se na svou vlastní galaktickou misi Apollo a uvidíte, jak rychle se můžete otáčet kolem osy planety. Bylo to právě v Legendii, kde byla spuštěna první horská dráha v Polsku se smyčkami, zrychluje se na ní až na 70 km/h. Klasický vídeňský kolotoč je naopak skvělou volbou pro milovníky klidných jízd. Sníte o tom, že poznáte cirkus ze zákulisí? Cirkusový vlak vás zavede na cestu meandry cirkusového světa. Máte rádi výzvy? Cyklodróm vás přinutí pořádně šlápnout do pedálů a překonat místní rekordy. Společnost Dream Hunters se rozhodla lovit a jediný způsob, jak uniknout, je ujet po šílené horské dráze ve vesnici Valley of Dreams. Nebo si ověřte své schopnosti a zahrajte si arkádové hry. Na Fair Games máte šanci vyhrát atraktivní ceny. Můžeš si zde také zkusit přejít bludiště a najít cestu zpět do míčkového bazénu, tomu se říká výzva. Aktivity pro nejmenší umožní dětem aktivně se bavit a rodičům si odpočinout u kávy.

Najdete zde mnoho možností, kde se občerstvit

Pizzerie Mia s výjimečnou atmosférou ve vstupním prostoru, kde můžete ochutnat jedinečnou pizzu podle receptu místního šéfkuchaře. V restauraci Pod Zielonym Pazurem vám dodají energii vynikající pečené brambory s různými přílohami a dresinky, zákusky, koláčky nebo sušenky. V restauraci Oberza Lecha pro změnu ochutnáte klasická polská jídla. Křupavé hranolky a polední menu v kouzelném domě Baby Jagy utiší každý hlad. Zastavte se na chvíli a vejděte do taverny Old mine river, kde na vás čeká skutečná pochoutka. Nechte se zlákat našimi hamburgery a křupavými belgickými hranolky.

Odneste si krásnou vzpomínku i suvenýr

Žádný výlet do země magické zábavy Legendia se nesmí obejít bez upomínkových předmětů a dárků, které po dlouhou dobu budou vzpomínkou na čas strávený na tomto skvělém místě. V místních obchodech najdete trička, mikiny, klobouky, hrnky, přívěsky na klíče, pera, maskoti, figurky, magnety a spoustu dalších věcí.

Legendia

adresa: aleja Atrakcji 1, 41-501 Chorzów, Polsko
telefon:  +48 666 031 196
e-mail: [email protected] 

www.legendia.pl/cs/

1.7.2023 – 31.8.2024, 23:59
Jen necelou hodinku od českých hranic, v Katovicích naleznete úchvatný zábavní park pro celou rodinu. Je to jedinečné místo v srdci... více