Žonglérské duo Bratři v tricku slaví na Letní Letné sedmileté výročí

30. srpen 2016, 21:41
Žonglérské duo Bratři v tricku slaví na Letní Letné sedmileté výročí

Přesně před sedmi lety odehrálo žonglérské duo Bratři v tricku, které tvoří Václav Jelínek a Adam Jarchovský, svoje první veřejné vystoupení na festivalu Letní Letná. Sedmiletou existenci souboru slaví příznačně v místě činu. Přijďte na Prasečí cirkus nebo nejnovější počin – Funus. Pohřební koktejl humoru a bizarnosti vám namíchají ve středu 31. srpna a čtvrtek 1. září.

Bratři v tricku nepochybně patří mezi českou žonglérskou špičku. Jejich představení ale mají přesah do nového cirkusu. Mistrná práce s kuželkami, ale i humorem za sedm let existence dovedla Václava Jelínka a Adama Jarchovského mezi nejlepší alternativní soubory u nás. A tak není divu, že jste je mohli téměř každý den potkat na největším svátku novocirkusového divadla – Letní Letné. Zde odehráli hned několik představení – Malíři a Prasečí cirkus, nechybělo ani zcela první vystoupení V Tricku!, kterým před sedmi lety zahájili svoji uměleckou dráhu. Bratry v tricku čekají ještě tři reprízy. V pátek 2. 9. od 17.00 hodin přijďte na Prasečí cirkus, zamilují si ho všechny děti i jejich dospělý doprovod. Ve středu 31. srpna a čtvrtek 1. září tu od 18.30 hodin odehrají nejnovější inscenaci Funus.

„S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme všem příbuzným i cizím, přátelům i nepřátelům, živým i mrtvým, že nás navždy opustil náš drahý manžel, otec, syn i duch svatý. S radostí přijmeme upřímnou soustrast,“ stojí v oficiálním prohlášení souboru Bratři v tricku, kteří po úspěšném uvedení Plovárny inspirované Rozmarným létem Ladislava Vančury tentokrát vplouvají do vod černého humoru.

 „Naše pohřební společnost s posledním ručením vám nabízí široký sortiment služeb: žonglování nebožtíkem, akrobacii s vdovou, danse macabre u tyče či ulehnutí do rakve. Nadstandardní péče zahrnuje rovněž mrtvou hudbu k obřadu, plačícího řečníka, čerstvě prosetou hlínu a černé lakýrky pro zemřelého. Naši pracovníci jsou pečlivě školeni ve svém oboru tak, aby splňovali vysoké nároky kladené do hrobu,“ říká k představení režisérka Veronika Poldauf Riedlbauchová.

Nové autorské představení je posledním hřebíčkem do rakve za úspěšnou Plovárnou a vzniká opět ve spolupráci souboru Bratři v tricku company s režisérkou Veronikou Poldauf Riedlbauchovou. A proto neváhejte, abyste nepřišli s křížkem po funuse! Představení je vhodné pro děti starší 10 let.

Vstupenky jsou v prodeji na webových stránkách www.letniletna.cz

Další akce pořadatele Art Prom