Zítra začíná v Praze festival Barevná devítka

30. srpen 2019, 15:14
Zítra začíná v Praze festival Barevná devítka

Závěr léta patří již tradičně multikulturnímu festivalu Barevná devítka, jeho jubilejní 15. ročník se zaměří na gurmánské pochoutky a exotickou kuchyni. Přímo před návštěvníky budou vybrané lahůdky připravovat Kristína Nemčková a Lea Skálová z kulinářské soutěže MasterChef.

Hlavní podium ovládne world music v podání kapel Beta Zinq (Izrael), afrického souboru Bijou Camara & Guinee Toumboui, ska kapely Rastafidli Orkestra, zpěváka Mária Biháriho a dalších interpretů. Možnost užít si festival aktivně nabídnou návštěvníkům taneční a bubenické workshopy, které proběhnou na Horním pódiu. Vydejte se na cestu kolem světa prostřednictvím rozmanité hudby, jídla, tance a kultur v sobotu 31. srpna 2019 v pražském parku Podviní ve Vysočanech, vstup na festival je zdarma.

„Již patnáct let přináší festival Barevná devítka veřejnosti příležitost seznámit se s rozmanitou kulturou různých zemí. Protože nejen láska prochází žaludkem, dáváme letos velký prostor světové gastronomii. V parku vybudujeme Chef zónu, kde si návštěvníci budou moci uvařit gastronomické pochoutky s letošní vítězkou oblíbené televizní kuchařské soutěže. Pestřejší a rozmanitější bude i nabídka více než 50 stánkařů ve festivalovém městečku,“ říká Adam Vážanský, místostarosta Městské části Praha 9, která festival pořádá.

Ska, folklór i moderní hudba naplní Podviní

Hlavní podium nabídne koncerty českých i zahraničních zástupců world music. Na festival se opakovaně vrací se svým energickým vystoupením členové africké skupiny Bijou Camara & Guinee Toumboui a stálicí festivalu je také zpěvák a hudebník Mário Bihári. Atmosféru žhavé Kuby přinese do pražského parku Podviní kapela Pragasón. Repertoár skupiny Habub tvoří arabský folklór s tradičními hudebními nástroji. Vyvrcholením programu bude koncert kapely Beta Zinq z Tel Avivu, jejíž moderní hudba nabízí nevšední pohled na hudbu z Blízkého východu. Součástí festivalu je také přehlídka českého folklóru a tradičních řemesel Celé Česko na devítce. Program doplní workshopy kubánských a japonských tanců nebo bubenický workshop se členy afrického souboru Bijou Camara & Guinee Toumboui, workshopy proběhnou na Horním pódiu.

Praktické informace pro návštěvníky:

Jak na akci: Metro B stanice Českomoravská, Vysočanská, tramvaj linka 14 a 16, autobus linka 151 - zastávka Poliklinika Vysočany.  

Aktuální informace o programu akce: https://www.facebook.com/events/2363155537341980/ a http://barevnadevitka.cz/