Z britských žebříčků rovnou na Metronome

25. březen 2024, 21:27
Z britských žebříčků rovnou na Metronome

Letošní ročník festivalu METRONOME se nezadržitelně blíží a my s odhalováním interpretů nepolevujeme!

Našemu letošnímu programu dominuje svěží britský vítr a my se už nemůžeme dočkat, až si je všechny poslechneme naživo. Na koho se tedy můžete těšit?

Z britských žebříčků rovnou na Metronome

Na letošní ročník dorazí kapela, která otřásla Velkou Británií. Pětice holek z Londýna s názvem The Last Dinner Party zaznamenala se svou debutovou deskou Prelude to Ecstasy nejsilnější otevírací týden za posledních devět let. Kapele se navíc podařilo rozprodat více než 14 tisíc vinylových desek. Tím si zajistila pozici nejrychleji prodávaného debutu na gramodeskách v tomto století. Kritici je označují za jednu z nejvíce vzrušujících kapel na britské scéně a připodobňují jejich styl k hudbě Kate Bush, Banshees nebo Florence and the Machine. Držitelky letošní ceny Brit Awards v kategorii “Vycházející hvězda” zahrají svůj virální hit Nothing Matters na Výstavišti v Holešovicích v pátek 21.6.

Poprvé do Česka zavítá take irská country-popová zpěvačka CMAT. Ta se ve svých textech věnuje převážně svému zlomenému srdci. Vše však podává naprosto bezprostředně s cynickým nadhledem a humorem, při teatrálních a často chaotických vystoupeních, které její fanoušci naprosto zbožňují. CMAT, v některém ze svých okázalých kostýmů, vystoupí na Metronomu v sobotu 22.6.

Ve stejný den se pak dočkáme i velšské producentky, zpěvačky a skladatelky Polly Mackey, vystupující pod pseudonymem Art School Girlfriend a londýnského písničkáře AJ Wandera.

Hypnotická Vera Sola

Zpěvačka a básnířka Vera Sola sice není ze Spojeného království, ale věříme, že v pátek 21.6. zanechá stejně silný dojem jako výše zmíněné dámy. Kritici ji často označují jako ztracené dítě Leonarda Cohena a Nancy Sinatry a její hypnotická vystoupení k filmům Davida Lynche. My si ale myslíme, že její vystoupení musíte zažít osobně, abyste si udělali ten správný obrázek!

Mladé naděje hudebního světa

Budoucnost stojí na mladých lidech, a proto se ani letos nebojíme dát v hudebním programu prostor novým objevům a talentům, kteří mají šanci na Metronome Prague zazářit a odstartovat tak třeba svojí hvězdou kariéru.

V sobotu 22.6. se nám představí Joshua Curran, mladý česko-irský zpěvák a multiinstrumentalista, jehož hudba je do značné míry ovlivněna tvorbou Arctic Monkeys nebo The Kooks. A my je v jeho tvorbě rozhodně slyšíme!

Chcete být u toho s námi?

Připomínáme, že vstupenky jsou stále v prodeji! Naplánujte si tři dny plné hudby a umění a pořiďte si tu svou!

Rozšiřujeme Metronome rodinu

Nakonec ještě jedna novinka.  Máme oficiálně mladšího bráchu! Nově pod naše křídla spadá také festival Krásný Ztráty Live.  Je to taková třešnička na dortu letních festivalů. Proběhne 9. a 10. srpna v areálu nádherného Statku Všetice jen 40 km od Prahy. Ne nadarmo se tomuto festivalu přezdívá „Malý festival s velkým programem“ nebo také "Nejkrásnější letní festival". 

Letos zde vystoupí takové perličky jako Midi Lidi, The Silverspoons, Bára Poláková, Richard Müller, Zrní nebo třeba zakladatel kultovních Freak Power Ashley Slater a mnoho dalších.

I když pro vás velikonoční nadílku teprve chystáme, už teď pro vás máme malý dárek. S kódem Metronome24 koupíte vstupenky na Krásný Ztráty o 100 Kč výhodněji. Ale pozor na kapacitu, na Krásný Ztráty se vás vleze pouze 2000!

CHCI NA KRÁSNÝ ZTRÁTY

Připravujeme toho ještě spoustu a určitě se máte na co těšit. Věříme, že letošním ročníkem rozšíříme obzory tuzemské kulturní scény…a že vás všechny vezmeme za hranice hudby!