Toulava FEST aneb Otevření turistické sezony v Táboře

22. duben 2019, 0:00
Toulava FEST aneb Otevření turistické sezony v Táboře

Táborsko, kraj úzce spjatý s dějinami českého národa, je od nepaměti místem bohatých kulturních tradic.

A tak i zde dnešní návštěvník najde pestrou kulturní nabídku.
Tábor, pulzující srdce regionu, kromě řady kulturních programů vycházejících z historických tradic a přibližující středověk nabízí i mnoho kulturních zařízení, expozic a výstav, alternativní kulturu, netradiční přehlídky a širokou paletu interdisciplinární festivalů – kulturních zážitků pro všechny generace.
 
Toulava FEST aneb Otevření turistické sezony v Táboře
4. 5.
 
3. ročník unikátního festivalu Toulava FEST si opět klade za cíl stmelit všechny oblasti turistické destinace Toulava, která se rozkládá na Táborsku, Bechyňsku, Milevsku a Sedlčansku, a představit a nabídnout skutečně místní výrobky, umělce a turistické zajímavosti. Návštěvníci se mohou těšit na pestrou paletu pohodové zábavy, vystoupí FLYING PARTIES s písničkami pro děti, ZATRESTBAND – swingový bigband pod vedením dirigenta Petra Píši, od kterého nelze očekávat pouze swing, jihočeská dechová kapela pod taktovkou kapelníka Petra Koláře KERAMIČKA, orchestr ZUŠ Tábor SVIŠTI V ORCHESTŘIŠTI pod vedením Jakuba Valeše. Závěr bude patřit elitní kapele OSKAR PETR BAND kolem hitmakera Oskara Petra, která je zaměřená na nejstarší období Marsyas.

Součástí festivalu bude i pochod pro rodiny s dětmi za písničkou, jarní cyklovýlet i nordic walking a závody ve slalomu na divoké vodě.
Vše doplní trh místních výrobků certifikovaných značkou Toulava - regionální produkt, točit se bude místní pivo, připraven je i program pro děti v parku na náměstí. Celým programem provede toulavský Krajánek, který spolu se zástupci dalších měst a oblastí Toulavy představí, co vše je letos v turistické oblasti Toulava k vidění, kam se zajet podívat a nabídne tipy pro místní i přespolní návštěvníky.