Seznamte se s Habány! Vyrazte do největšího Habánského sklepa

4. červenec 2022, 8:09
Seznamte se s Habány! Vyrazte do největšího Habánského sklepa

Vydejte se na výlet do míst, kde dýchá 400 let stará historie moravského vinařství a dopřejte si pohodový víkend se vším všudy!

Skupina novokřtěnců, jak se Habánům také říkalo, přišla na jižní Moravu v polovině 16. století. Usadili se také v oblasti dnešních Velkých Bílovic a Čejkovic. Žili v komunitách velmi prostým životem. Zajímavostí je, že velmi dbali na vzdělání, a proto jejich děti trávily většinu času v „internátních školách“ a rodiny navštěvovaly jen čtyři týdny v roce. Přestože žili skromně, víno si neodepřeli.

Na našem území vybudovali hned několik vinných sklípků. V tom vůbec největším dnes sídlí vinařství Habánské sklepy, které navazuje na více než 400 let staré vinařské umění, jež vězí ve vytrvalosti, pracovitosti i úctě k přírodě a vinné révě. Tato charakteristika se propsala i do vlastností tohoto oblíbeného vína.

Po stopách Habánů se lze vydat při exkurzích, kdy se dozvíte, jak vína značky Habánské sklepy vznikají dnes. Během prohlídky navštívíte i původní habánský sklep a moderní vinotéku.

Moravskou atmosféru si také můžete užít, když nás navštívíte s karavanem a využijete HABÁNSKÉ KARAVANOVÉ STÁNÍ.