Nejlepší tipy, jak podpořit rychlejší růst řas

26. srpen 2022, 12:01

Co však dělat, když jsou přírodní řasy velmi krátké? Nahlédněte do našeho článku a dozvěďte se tipy, které pomohou podpořit růst řas.

 kdykde.cz

Délka řas závisí na vaší genetice. Pokud máte od přírody krátké řasy, pak nebude možné výrazně změnit situaci pomocí jakýchkoliv pečujících přípravků. Existují však situace, kdy špatný stav a vypadávání řas není způsobeno dědičností, ale určitými vnějšími či vnitřními faktory. Pak můžete dosáhnout dobrých výsledků, pokud odstraníte příčinu problému a použijete přípravky na obnovu řas. Pamatujte, i když jsou vaše řasy krátké, správnou péčí si udržíte jejich zdraví a dodáte jim pružnost, hustotu a lesk.

Pravidla péče o řasy

  • Správná výživa. Zařaďte do svého jídelníčku potraviny s vysokým obsahem vitamínů a minerálů. Nezapomeňte denně konzumovat čerstvé ovoce, bobule, ořechy a zeleninu. Obraťte také pozornost na produkty obsahující keratin: petržel, paprika, šípek, máslo, tvaroh. 
  • Chraňte své oči před ultrafialovým zářením. V horkém slunečném počasí noste kvalitní sluneční brýle.
  • Používejte dobrou hypoalergenní řasenku. Levná řasenka od neznámého výrobce se nejen špatně nanáší, drolí se a rozmazává, ale může být i nebezpečná. Po použití takových přípravku si můžete všimnout, že řasy rostou pomaleji. 
  • Před spaním odstraňte veškerou kosmetiku. Použijte k tomu speciální odličovací přípravek.
  • Nepoužívejte kleštičky na řasy častěji než jednou týdně. 
  • Nespěte s obličejem zabořeným do polštáře.

Přípravky podporující růst řas

  1. Nejúčinnějším a nejoblíbenějším produktem je ricinový olej, který pomůže udržet řasy zdravé a také zlepší jejich růst a vzhled. Smíchejte ricinový olej s vitamínem A, které lze zakoupit v lékárně a předtím, než půjdete spat naneste štětcem na obočí a řasy.
  2. Sérum RevitaLash Advanced je bestsellerem. Ve složení se využívá patentovaný komplex BioPeptin, který obsahuje peptidy, biotin, lipidy a extrakt ze zeleného čaje bohatý na panthenol. Sérum posiluje řasy, chrání je před lámáním a vypadáváním. Extrakt ze ženšenu bohatý na antioxidanty a vitamín B obnovuje řasy a rostlinné steroly dodávají jim krásný lesk. Aminokyseliny posilují a vyhlazují strukturu každé řasy. Koupit to sérum na řasy a jiné produkty pro péči můžete na webových stránkách MAKEUP.
  3. Dobrou možností jsou také obklady s odvarem z květů měsíčku a chrpy. Květiny ve stejném poměru zalijte vroucí vodou a nechte vyluhovat 3 dny. Poté navlhčete vatové tampony a aplikujte je na oči po dobu 15-20 minut.