Náchodsko představilo internetového průvodce cyklotrasami -„Náchodsko na kole“

25. březen 2014, 14:55
Náchodsko představilo internetového průvodce cyklotrasami -„Náchodsko na kole“

Průvodce „Náchodsko na kole“ je určen cykloturistům, tedy lidem, kteří jezdí na kole, ale zároveň navštěvují kulturní či přírodní památky. Cykloturisté by měli jeho prostřednictvím dostat ucelené informace o Náchodsku a především přehled cykloturistických tras v regionu Kladské pomezí.

Průvodce prezentuje cyklotrasy na Náchodsku a turisticky atraktivní místa v jejich okolí. Jeho součástí jsou rovněž fotografie, mapy, zajímavé odkazy a důležité informace o Náchodsku.  Průvodce obsahuje seznam infocenter, cykloservisů, cyklistických akcí a muzeí v tomto regionu. Zvolené cyklotrasy by měly vést k ucelenému poznání turistického regionu Kladské pomezí. Všechny trasy jsou střední náročnosti a jsou vhodné pro běžné cykloturisty. Některé cykloturistické trasy jsou česko-polské.

Internetový průvodce je jednou z forem moderní propagace cestovního ruchu. Cílová skupina jsou cykloturisté z celé České republiky, především pak z Náchodského regionu. Tento průvodce by měl zvýšit zájem cykloturistů o Náchodsko, které je velice bohaté na kulturní památky a vyčnívá jedinečnou přírodu. Především na Broumovsku nalezneme pozoruhodnou přírodu v podobě lesnatých pahorků, údolích či skalních města. Cykloturistické trasy provedou cyklistu přírodou, mimo automobilovou dopravu, která je pro něj nebezpečná. Podle průvodce lze naplánovat výlet či cyklo dovolená.

Projekt „Náchodsko na kole“ vnikl v rámci bakalářské práce s názvem „Moderní formy komunikace v prezentaci nabídky cykloturistických tras na Náchodsku“. Autorkou průvodce je Markéta Drahorádová, studentka Univerzity Hradec Králové. Autoři fotografií jsou Karel Huneš, Tomáš Kopřiva a Martin Pleyer.

Průvodce je volně k dispozici ZDE.

30.4.2024, 18:00 – 20:30
Když rodinná dovolená, tak jedině v Africe! Ladislav Zibura vám přijede vyprávět o tom, jak vzal své rodiče na safari. Usednete do... více
11.5.2024, 16:00 – 17:00
Míša Růžičková se svojí písničkovou a taneční show přináší zábavu pro nejmenší diváky. více
21.5.2024, 19:00 – 23:59
Překvapivě nefotbalová vtipná show. Dva bývalí skvělí útočníci atakují své hosty tak, aby je zatlačili do defenzivních... více
7.6.2024, 18:00 – 21:30
Během Noci kostelů budete mít možnost navštívit raně barokní zámeckou kapli Nanebevzetí Panny Marie.  více
15.6.2024, 18:30 – 23:59
Koncert Terezy Maškové  začíná ve 20:30 hod. více