Jak neodejít od svého holiče zklamán

9. prosinec 2021, 10:18
Jak neodejít od svého holiče zklamán

V dnešní době o své vlasy a vousy muži většinou pečují a navštěvují  barber shopy, kterých za poslední desetiletí vyrostlo jak hub po dešti. Sejně jako je pro ženu nezbytně nutné najít dobrého kadeřníka, pro muže je důležité najít dobrého barbera, který přesně ví, co chcete a umí své řemeslo. Váš budoucí barber by měl být zkušený, proto využijte reference na internetu a své  známé. Přečtěte si o třech pravidlech, která byste měl mít na paměti:

Přineste si fotku (nebo dvě)

Nebojte se přinést s sebou výstřižek z časopisu své oblíbené celebrity s vlasovým modelem nebo ukažte fotografii fotografii na svém telefonu. Příklad je nejlepší způsob, jak svému barberovi sdělit, co od střihu očekáváte. Nemějte obavu, že barbera nějak urazíte, že omezíte jeho kreativitu. Naopak: Je to ten nejefektivnější způsob, jak mít na hlavě to, co chcete! Nic nevyvolá větší lítost a zklamání, jako když vyjdete z kadeřnictví nebo z holičství se špatným střihem  - tato neuspokojivá návštěva může znamenat týdny zamračeného pohledu na sebe do zrcadla.

Mějte realistická očekávání

Ani ten nejlepší kadeřník nedokáže z ničeho nic vykouzlit hřívu Davida Beckhama... Vaše cíle by měly zůstat v rozumných mezích. Dobrý barber bude vědět, jak přizpůsobit styl vašemu obličeji a typu vlasů, proto musíte respektovat realitu a názor barbera. Máte-li řídnoucí vlasy, může kadeřník vytvořit dojem plnosti, ale neodejdete s více vlasy, než jste přišli.

foto_prosinec2021
Foto: ©usplash.com

„Nevíte, co chcete? Buďte otevření změnám a důvěřujte svému holiči

Většina dobrých holičů vezme v úvahu váš tvar obličeje a typ vlasů a nebude se stydět za to, když vám řekne, že účes, který mu ukazujete, není pro vás to pravé. Buďte otevření změnám a je pravděpodobné, že váš barber bude vědět, co dělá a vytvoří na vaší hlavě perfektní střih, který bude vyhovovat vašemu typu vlasů, tvaru obličeje, práci a životnímu stylu.