Hvězdné léto pod žižkovskou věží

15. červenec 2019, 4:53
Hvězdné léto pod žižkovskou věží

Velkým lákadlem letní Prahy se stala nová divadelní scéna pod širým nebem, která sází na pestrý repertoár, atraktivní herecké obsazení a na vysoký divácký komfort a kterou vybudovalo Divadlo Kalich v prostorách pod žižkovskou televizní věží v Mahlerových sadech na Praze 3.

Pohodlně dostupná lokalita se nachází v rozlehlém parku, usazení hlediště v zapuštěném prostoru pod věží divákům zaručuje výbornou akustiku i dobrý výhled na jeviště. 

Naprosto unikátní je systém rychlého zastřešení, kterým je nová pražská letní scéna vybavena pro případ deště, ale i pořádného letního parna. Střecha je totiž vybavena UV filtry, takže chrání nejen před vodou, ale i před slunečním zářením. Návštěvníci se zkrátka nemusí obávat, že představení nedokoukají kvůli nepřízni počasí. Samotná žižkovská věž coby nejvyšší dominanta Prahy je pochopitelně vyhledávanou turistickou atrakcí, a tak je možné společně se vstupenkami na přestavení zakoupit také vstupenky do observatoře věže s výhodou polovičního vstupného.

Program prvního ročníku Hvězdného léta pod žižkovskou věží se opírá o repertoár pořádajícího Divadla Kalich a jeho spřátelených scén, tedy Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze, Činoherního studia Bouře a dalších hostů. Jelikož se jedná o soubory, v nichž se schází česká herecká špička, střídá se na jevišti nové letní scény tolik hereckých hvězd jako nikde jinde. 

Divadlo se pod žižkovskou věží bude hrát až do 3. září. Předprodej a info na www.hvezdneleto.cz