DEPO2015 zve rodiny do Trnkovy zahrady

24. červen 2023, 10:23
DEPO2015 zve rodiny do Trnkovy zahrady

Interaktivní expozice Trnkova Zahrada 2 rozehrává a oživuje příběh nejúspěšnější dětské knihy Jiřího Trnky Zahrada, ve kterém pět malých kluků objeví cestou do školy starobylou zahradu a prožijí v ní řadu nečekaných setkání a veselých dobrodružství.

Expozice převádí příběh původní předlohy do multimediální instalace s originální scénografií, která na 450 m2 rozehrává originální ilustrace Jiřího Trnky do podoby kouzelné zahrady. Malí i velcí návštěvníci se v ní vtělí do postav knižních hrdinů a na vlastní kůži prožijí jejich dobrodružství. Autory expozice jsou Jan a Matyáš Trnkovi, dědicové a pokračovatelé Jiřího Trnky.

Návštěvníci se v Zahradě stávají součástí příběhu a setkávají se se všemi hlavními postavami z knihy. Čekají tu na ně například kamenný trpaslík, zlomyslný kocour, dobráčtí sloni, přemoudřelá velryba nebo zpívající psí smečka. Velký důraz je kladen na interaktivitu. „Expozice je koncipována jako audiovizuální zážitek. Návštěvníci v ní pracují s různými interaktivními projekcemi, animacemi i mechanickými exponáty. Vše je „zabaleno“ v bohaté, ucelené scénografií, postavené na dědečkově originální tvorbě,“ doplňuje Matyáš Trnka, vnuk Jiřího Trnky a spoluautor výstavy.

Více informací naleznete na www.depo2015.cz