SUKULENTY V INTERIÉRU – Prodejní výstava v Botanické zahradě Praha

7.6.2024 – 7.7.2024, 23:59

V trojské botanické zahradě je letošní rok věnován tropickým rostlinám, a tak nesmí chybět ani oblíbené tropické a pokojové rostliny – sukulenty.

Cena vstupenky: Zvýhodněné e-vstupné od 75 Kč

Těm je věnována výstava Sukulenty v interiéru. Koná se v prostorách oblíbené expozice Svět sukulentů od 7. června až do 7. července. Výstavní prostor je rozdělen do několika „pokojíčků“, ve kterých si návštěvníci prohlédnou různé druhy sukulentů a mohou zde najít inspiraci pro vlastní interiér. V expozici se představí rostliny převážně ze sbírek botanické zahrady – nejrůznější pryšcovité rostliny, sukulentní pelargonie, adenia, pachypodia a zajímavé kaktusy.

Součástí výstavy je i prodej rostlin a pěstitelská poradna. Zájemci si vyberou ze zhruba stovky druhů sukulentních rostlin, nejen pro interiér, ale i zahradu, například tlustice, aloe, agáve, populární kaktusy, ale i nádherné „pouštní růže“ (Adenium obesum), stále více oblíbené „živé kameny“ (Lithops) nebo venkovní netřesky a mrazuvzdorné opuncie.

V Malém výstavním sále zahrady budou moci zájemci zhlédnout přehlídku unikátních artefaktů afrického kulturního umění ze soukromé sbírky manželů Ambrožových. K vidění bude to nejlepší z oblasti tzv. Černé Afriky. Tvoří ji více než 40 států s velmi různorodou skladbou obyvatelstva a letitými tradicemi. Vše se promítá do umění a předmětů denní potřeby.

Víc informací o výstavě a vstupenky se slevou najdete na botanicka.cz