Zažijte sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu

Gastronomické speciality, koncerty známých kapel a letos nově i soutěž top kuchařů o titul Tvarůžkového krále. Sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu slibuje gurmánské zážitky i program plný zábavy. V sobotu 13. a v neděli 14. dubna provoní olomoucké Horní i Dolní náměstí. 

Zažijte sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu
  • Adresa:
    Horní náměstí,
    Olomouc, 779 11

Druhý dubnový víkend trefíte do centra Olomouce už z dálky. Navede vás totiž specifické aroma Olomouckých tvarůžků. Horní i Dolní náměstí zaplní několik desítek stánků s tvarůžkovými pokrmy, ale i s tradičními regionálními výrobky a produkty. Na dvou pódiích se během víkendu vystřídají známé hudební hvězdy, jako je Petr Bende nebo skvělý Rock & Roll Band Marcela Woodmana, zatančí a zazpívají také folklorní soubory a chystají se i divadelní představení, klauniáda na chůdách či dechberoucí fireshow.

Olomoucký tvarůžkový festival je každoročně přehlídkou originálních pokrmů z tohoto specifického moravského zrajícího sýra s typickým aroma. I letos se proto můžete těšit na desítky prodejců, kteří nabídnou nejrůznější varianty tvarůžkových zákusků, burgery či pomazánky. Gastronomické speciality z tvarůžků připraví i zástupci nejlepších restaurací z celého Olomouckého kraje a šest z nich se dokonce utká o titul Tvarůžkového krále. A návštěva festivalu se vyplatí! Když totiž ochutnáte jejich soutěžní recepty a svým hlasem pomůžete rozhodnout o tom nejlepším, můžete vyhrát víkendový pobyt v Olomouci.

Kompletní program a bližší informace k festivalu najdete na: https://tvaruzkovyfestival.olomouc.eu/

Foto: @Daniel Schulz, zdroj Magistrát města Olomouce