STO ZVÍŘAT – Noční ptáci - Kulturní centrum Labuť Říčany

12.4.2024, 20:00 – 22:00
apela STO ZVÍŘAT vznikla v roce 1990 a stala se průkopníkem tehdy u nás téměř neznámých žánrů ska a rocksteady. Vycházela z tehdejší vlny anglických kapel jako Madness, Specials nebo Selecters.
STO ZVÍŘAT – Noční ptáci - Kulturní centrum Labuť Říčany
  • Adresa:
    17. listopadu 214,
    Říčany, 251 01
V porevoluční době, která přála spíše undergroundovým kapelám, přišla s veselými melodiemi, tanečními rytmy a s mimořádně kvalitními texty Tomáše Belka. S tímto koktejlem posléze doplněným i o reggae nebo swing se už 33 let drží na špičce jak klubové, tak festivalové scény. Devítičlenná úderka má za sebou více jak 2400 koncertů u nás, ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku, Belgii a Slovensku. Na svém kontě má 12 řadových alb a nespočet účastí na různých kompilacích. Rovněž se věnuje pravidelně natáčení klipů, kterých má v archivu okolo dvacítky. V posledních letech nastoupilo do kapely několik výrazných mladých muzikantů, kteří přinesli novou energii. Kapela se nachází v tuto chvíli zřejmě ve své vrcholné formě, o čemž svědčí nejen reakce fanoušků, ale i odborné kritiky.
 
Kapela STO ZVÍŘAT natočila své nové album NOČNÍ PTÁCI. Album vyšlo 15. 9. 2023 na labelu 100PROmotion - tradičně na CD, elektronicky na všech on-line servicech, ale také na LP. Nový počin skupiny obsahuje 11 nových songů, které již tradičně otextoval Tomáš Belko, o hudební stránku alba se podělil Jan Kalina a Jakub Červinka. Jak je z názvu zřejmé, Zvířata se na desce věnují fenoménu noci ve velkoměstě, hudebně se jedná opět o mix ska, reggae, rocksteady, swingu a blues. Nové album je v pořadí třinácté. Vychází po třech letech od alba 30 let testováno na lidech. Po křtech alba bude následovat celoroční turné, při kterém kapela oslaví 34 let své existence.