Hvězdné léto 2024 - S Pydlou v zádech

Hra „S Pydlou v zádech“ měla premiéru už 4.června 1981. Stala se divácky nejúspěšnějším titulem v repertoáru skupiny Josefa Dvořáka, a ačkoli bylo od té doby mnohokrát uvažováno o jejím stažení, byly dokonce stanoveny termíny, kdy bude hrána naposled, prokázala podivuhodnou houževnatost a nezničitelnost a vždy znovu se vynořovala do světla reflektorů. 

Cena vstupenky: 499-1299 Kč
Hvězdné léto 2024 - S Pydlou v zádech
  • Adresa:
    Mahlerovy sady 1,
    Praha 3 - Žižkov, 130 00

Proč? Nejen proto, že poskytuje prostor pro řadu brilantních klaunských čísel Josefa Dvořáka, ale i pro její svérázný humor, jehož kmotry jsou na jedné straně Becket na druhé straně Hašek. Postavička prostého lidového chytráka se zaplétá v šachové partii mocných. Ta snaha neustále předstírat, hrát vždy tu roli, která se právě žádá, vytěžit z každé situace i něco pro sebe, onen bezpáteřný konjukturalismus, snaha vytvářet i na troskách za každou cenu zdání idylky…není nám to všechno příliš povědomé?
Nepovažujeme už řadu absurdně groteskních situací za všední jev jen proto, že jsme si na ně tak nějak zvykli? A tady pomůže už jen nastavené zrcadlo smíchu, které je sice křivé, ale o to ostřeji zobrazuje …

Termíny