Giacomo Puccini: Vlaštovka - Metropolitní opera ve Světozoru

20.4.2024, 18:45 – 21:45

Pucciniho hořkosladký milostný příběh se výjimečně vrací na prkna Met se sopranistkou Angel Blue v roli sofistikované francouzské kurtizány Magdy. Pod taktovkou dirigentky Speranzy Scappucci se jako její idealistický partner Ruggero, který své milé chce nabídnout víc než prázdný život v přepychu, v souboru Metropolitní opery poprvé představí tenorista Jonathan Tetelman.

Cena vstupenky: 550 Kč
Giacomo Puccini: Vlaštovka - Metropolitní opera ve Světozoru
  • Adresa:
    Vodičkova 41
    Praha 1 110 00

Secesně laděná výprava a režie Nicolase Joëla diváky odnesou ze srdce pařížského nočního života do snivého prostředí Francouzské riviéry. Obsazení doplňují další debutanti v Met, sopranistka Emily Pogorelc a tenorista Bechzod Davronov v rolích Lisette a Pruniera.

Dirigentka: Speranza Scappucci 
Režie: Nicolas Joël
Scéna: Ezio Frigerio
Kostýmy: Franca Squarciapino
Světelný design: Duane Schuler

Obsazení:
Angel Blue (Magda), Emily Pogorelc (Lisette), Jonathan Tetelman (Ruggero), Bechzod Davronov (Prunier)

Předpokládaná délka: 2 hod 47 min (včetně jedné přestávky)

Přenosy z Metropolitní opery v New Yorku přinášejí ty nejslavnější opery s největšími hvězdami operního nebe a s velkolepou a precizní produkcí. Mezi letošními devíti tituly se objeví léty prověřená klasika jako Madam Butterfly, Nabucco nebo Romeo a Julie. Diváci uvidí i trojici úplných premiér Mrtvý muž přichází s hvězdnou Joyce DiDonato, X: Život a doba Malcolma X a Florence v Amazonii.