Chantal Poullain s triem Štěpána Markoviče - Městské divadlo Český Krumlov

Chantal Poullain se kromě herecké dráhy věnuje francouzským šansonům. Hluboko posazený sexy hlas, lahodná francouzština, jazzově laděná kapela pod vedením Štěpána Markoviče a atmosféra sladké Francie - to jsou atributy charakterizující Chantalin hudební svět.

Cena vstupenky: 480 Kč
Chantal Poullain s triem Štěpána Markoviče - Městské divadlo Český Krumlov
  • Adresa:
    Horní Brána 2
    Český Krumlov 381 01

Chantal zpívá jednak své vlastní písně, ale zejména tradiční francouzské šansony, a to s šarmem jí vlastním. Každý tón nabíjí posluchače pozitivní energií, které má Chantal na rozdávání. Koncertem provází v češtině a díky svému charismatu okouzlí publikum, jak to umí jen ona.

Herečka francouzského původu vystudovala divadelní akademii v Ženevě, poté studovala v Anglii, hrála v několika francouzských a švýcarských filmech. Šašek a královna - legendární divadelní a filmová hra, ve které účinkovala s bývalým partnerem Bolkem Polívkou ji proslavila v České republice. Hrála v Divadle Na provázku, Divadle Bolka Polívky či Divadle Ungelt. 

V roce 1993 založila nadaci Archa, která je symbolem pomoci a záchrany dětem v dětských nemocnicích a léčebnách formou oprav a rekonstrukcí objektů, tak aby se děti v příjemném prostředí rychleji uzdravovaly.

Saxofonista Štěpán Markovič patří k nejvýraznějším postavám české jazzové muziky. Doprovázel neuvěřitelné množství českých i zahraničních hvězd. Nelze nezmínit jeho spolupráci s Ray Charlesem či Lizou Minnelli. V roce 1994 natočil live album s Billem Clintonem, se kterým se znovu setkal na pódiu v roce 2012. Je absolvent a pedagog Konzervatoře Jaroslava Ježka.