Koncert kapely November 2nd v DK Vsetín

7.12.2023, 19:00 – 22:00

Česká kytarová kapela November 2nd vydává po dvanácti letech nové album a přijede s ním 7. prosince do Vsetína. Skupina, která si v minulosti vysloužila nominaci na Ceny Anděl, vítězství v anketě Žebřík nebo sjezdila koncertně Evropu i USA, na novince přichází s kapelovým zvukem, který muzikanti kolem zpěvačky a kytaristky Alexandry Langošové několik let cizelovali pod vedením producenta Borise Carloffa.

Cena vstupenky: 250-290 Kč

Jestliže dosavadní nahrávky November 2nd zněly jako mix rocku a písničkářství, nový materiál kapelu posunul k agresivnějšímu soundu s občasným vlivem elektroniky nebo soulu, vše ve zvukové estetice roku 2023.

„Na nové nahrávce jsme zúročili naše dosavadní zkušenosti a myslím, že na ní naše hudba dosáhla zatím nejautentičtějšího vyznění. Těšíme se, až ji zahrajeme lidem ve Vsetíně,“ popisuje zpěvačka, kytaristka a skladatelka Alexandra Langošová, kterou v kapele doplňují kytarista Roman Helcl, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Petr Ptáček.

Nahrávku hned první den vydání 2. listopadu ocenil hudební časopis Headliner hodnocením 93 procent a označil ji za nominanta na desku roku. Za první da dny od vydání si ji jen na Spotify přehrálo 30 000 posluchačů. Na nahrávce hostují i mezinárodní hudebníci, které Langošová se spoluhráči potkávala ve studiích v zámoří. V Last Kiss zní kytara Anthony Krizana ze Spin Doctors a některých akustických partů se zhostil Todd Lombardo od Taylor Swift. Za bicími hostují bubeník Suzanne Vega Doug Yowell nebo přední český bubeník Roman Vícha.

Finální mixy kapela svěřila kromě Carloffa renomovaným světovým zvukovým inženýrům a držitelům mnoha cen Grammy. Část alba míchal spolupracovník The Black Keys nebo Petera Gabriela Tchad Blake, další skladby si pak rozdělili Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Adele), Matt Ross-Spang (Elvis Presley, Jason Isbell), John Netti (Rival Sons) nebo Steve Walsh (Erasure).

 

Vstupné: 250 Kč v předprodeji, 290 Kč na místě

Předprodej od 13. listopadu.

 

 

Délka akce: 180 minut