Případ pro sociálku: Dada - Venuše ve Švehlovce

1.12.2023, 20:00 – 21:30
Esej v pohybu DADA je rekonstrukcí zločinu, který ani po 20 letech není vyřešen. V obývacím pokoji bělehradského bytu, s páskou na podlaze ve stylu „Dogville“, jsou účinkující a diváci zároveň svědky i spolupachateli. Publikum si samo volí sled událostí, které kousek po kousku odhalují život, práci a smrt třicetileté novinářky.
Cena vstupenky: 150-250 Kč
Případ pro sociálku: Dada - Venuše ve Švehlovce
  • Adresa:
    Slavíkova 1499/22
    Praha 130 00
Ta byla zavražděna před dvaceti lety, ale její smrt byla zinscenována jako sebevražda. Každá performance je unikátním dílem, okamžikem hluboké transformace, empatie a probuzení. Hrajeme v srbštině v českými a anglickými titulky.
 
Dada je inscenace o Dadě Vujasinović, novinářce časopisu Duga, která byla válečnou reportérkou od začátku občanské války v Jugoslávii. Kontinuálně, jasně a pravdivě informovala o politické a sociální scéně Srbska a pozadí občanské války. Dne 8. dubna 1994 byla nalezena mrtvá ve svém bytě, oficiální verze režimu byla sebevražda. Bylo jí třicet let.
 
Představení je součástí Případ pro sociálku vol. 9 – festivalu sociálního umění 2023
 
BENEFIČNÍ VSTUP: Zapojte se do Mikulášské sbírky pro děti v sociální tísni! Přineste mikulášský balíček a vyměňte ho za VIP vstupenku na jakékoliv festivalové představení.