Tesla - divadlo Komedie

TROJICE HERCŮ, FYZIKÁLNÍ POKUSY PLNÉ BLESKŮ A ŘADA SPOTŘEBIČŮ NESOUCÍCH TESLOVO JMÉNO.

Tesla - divadlo Komedie
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00

Klíčové okamžiky života a tvorby jednoho z největších vynálezců všech dob. Trojice herců, fyzikální pokusy plné blesků a řada spotřebičů nesoucích Teslovo jméno transformují bohatý vynálezcův vnitřní svět do elektrizujících divadelních obrazů na pomezí duchovního cvičení a fyzikální laboratoře. Nikola Tesla za svůj život svedl nejen válku střídavého se stejnosměrným proudem, ale také bitvu proudů chaosu proti řádu a v neposlední řadě boj minulosti s budoucností.

Tuším, že ten, kdo není na mé vědecké výsledky připraven, je bude považovat za velmi vzdálené praktické aplikaci. Ale cílem vědce nejsou okamžité výsledky. Jeho práce je jako práce sadaře – pro budoucnost. Jeho povinností je položit základy pro ty, kteří přijdou, a ukazovat jim cestu.“ Nikola Tesla

OCENĚNÍ
Časopis Divadelní noviny ocenili inscenaci TESLA nominací na Ceny Divadelních novin 2022 v kategorii Alternativní divadlo.

UPOZORNĚNÍ PRO DIVÁKY
V inscenaci se používá stroboskopické světlo, které není vhodné pro diváky s epilepsií. Dále dochází na jevišti k elektrickým výbojům.

PREMIÉRA 14. 6. 2021 v KOMEDII

Inscenace hostovala 16. 11. 2021 v Srbském národním divadle v Novém Sadu za podpory Ministerstva kultury ČR.