Radim Vizváry: Mime on the Moon - Švandovo divadlo na Smíchově

Představte si, že se ocitnete na Měsíci. Jste úplně sami a jediné, co máte k dispozici, je dalekohled, se kterým můžete pozorovat život na Zemi. A jde zde skutečně o pobyt mezi hvězdami? 

Radim Vizváry: Mime on the Moon - Švandovo divadlo na Smíchově
  • Adresa:
    Štefánikova 6/57,
    Praha 5, 150 00

Co když je Měsíc metaforou vnitřního světa člověka, jenž má pocit, že se nachází mimo společnost? Odkudsi z okraje, zpovzdálí pozoruje a prožívá okolní dění. Člověk s duší Pierota nahlíží na lidská zakolísání, společenské neduhy a příhody, přitom svůj pohled upíná k naději. Věří, že je ještě možné ledacos změnit k lepšímu, nebo aspoň zvrátit ztrátu citu a lidskosti. A proto skrze své tělo nechává promlouvat příběhy a události světa. Lidem se však nediví, neboť kdo by odolal pokušením svobody a vymoženostem dnešní doby? 

Mime on the Moon je dílem, které čerpá z tradičních i moderních pantomimických děl. Svým autorským přístupem a novým způsobem ztvárnění včetně uvedení originálních etud Radim Vizváry vzdává hold svým předchůdcům a poetice pantomimického umění. Inscenace koncipovaná jako koncertní dílo těží z jeho bohatých tvůrčích zkušeností v oboru, osobitého herectví a techniky mimu. 

Termíny