Vánoční setkání s Václavem Hudečkem a jeho hosty

19.12.2023, 19:30 – 21:00

Tradičně jedním z nejpopulárnějších koncertů pražského cyklu Svátky hudby předního českého houslisty Václava Hudečka je Vánoční setkání.

Cena vstupenky: od 450 Kč

To letošní se uskuteční v úterý 19. prosince v Betlémské kapli a láká opět na spojení klasických titulů, vánočních melodií a krásných hlasů. Po boku hostitele v prostorách auly Českého vysokého učení technického vystoupí mladá úspěšná sopranistka Karolína Cingrošová. Dcera známého moderátora Václava Žmolíka působí jako koncertní pěvkyně a je stálou hostující sólistkou Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Zaměřuje se na klasický i moderní operní repertoár, věnuje se písňové tvorbě, oratorní i staré hudbě, ale ráda si udělá výlet i do oblasti španělských zarzuel, klasického muzikálu nebo swingu. Na koncertu Svátků hudby jí partnery budou varhaník Pavel Svoboda a dětské pěvecké sbory Iuventus Cantans a Cantando Skuteč řízené sbormistrem Zdeňkem Kudrnkou. O instrumentální doprovod se postará stálý host cyklu, pardubický soubor Barocco sempre giovane. Na programu svátečního večera jsou populární díla Johanna Sebastiana Bacha či Antonia Vivaldiho, zazní ukázka z Michnovy České mariánské muziky, pastorela od Jakuba Jana Ryby a chybět nebudou ani tradiční vánoční koledy. Poslední letošní koncert Hudečkova cyklu je opět jako stvořený pro krásný předvánoční čas plný očekávání a naděje, který zahřeje vřelou atmosférou a zazáří zvonivým, nejen dětským zpěvem. Více informací na www.svatkyhudbyvpraze.cz.

Václav Hudeček – housle,
Pavel Svoboda – varhany,
Iuventus Cantans a Cantando Skuteč – dětský pěvecký sbor
Barocco sempre giovane a hosté

G. P. Handel, J.S. Bach, K. Stecker, české vánoční koledy
 

Svátky hudby v Praze

Cyklus Svátky hudby v Praze, Václav Hudeček a jeho hosté představuje jeden z nejdelších festivalů komorní hudby. Jeho uměleckým garantem a zakladatelem je významný český virtuóz, legenda české houslové školy, Václav Hudeček, který si již téměř třicet let na své koncerty zve renomované hudebníky, zejména však dává prostor mladým talentům.