31. ročník nejkrásnější letecké show se uskuteční na letišti v Pardubicích

27.5.2023, 8:00 – 28.5.2023, 22:00
31. ročník Aviatické pouti. Letecký den, velkoprostorové divadlo, unikátní letouny, špičková letecká vystoupení.
Kromě airshow je také připraven bohatý pozemní program, dětský den, air food festival nebo autogramiáda pilotů.
Program Aviatické pouti je koncipován jako velkoprostorové divadlo na zemi i ve vzduchu. Ztvárňujeme scény z dějin aviatiky a slavné válečné scény. Učinkují nejlepší piloti a slavná letadla. Nebude chybět akrobacie v podání mistrů světa a pro nejmenší máme velký dětský den.
Cena vstupenky: 100, 500, 1000 Kč
Letiště je otevřeno pro veřejnost od 08:00 hodin do 20:00 hodin. Hlavní program probíhá od 11:00 do 17:00 hodin.
Program je totožný po oba dny.Vstup se psy zakázán.
Aviatická pouť je ideálním programem na víkend pro celou rodinu.

Pozemní program

Program je totožný pro oba dny, letiště se otevírá v 08:00
Pozemní program startuje v 10:00

Pozemní 3D divadlo

Tradiční 3D divadelní scény předvedou Kluby vojenské historie. Jejich vojenští nadšenci na zemi ve svých hraných scénách, doprovázených pyrotechnickými efekty, představí společně s letadly nad hlavou dokonalý zážitek.

„Nikdy nezapomeneme“

V rámci AP každoročně věnujeme památku všem legendárním československým letcům, bojujícím v Britském královském letectvu RAF. 1. Ve stanu mezi úly 9 a 10 na vás čeká výstava s názvem Českoslovenští letci první poloviny 20. století. Vystaveny budou uniformy letců, věci denní potřeby, části výstroje, dobové dokumenty, modely letadel s příběhem, záchranné prostředky a řada dalších. Každý den dopoledne,po skončení aktuálního letového brífinku, cca v 10:30 se bude konat v úlu č. 9 ukázka předletové přípravy – dobový brífink pro stíhače a bombardéry (doba konání cca 15 minut). V odpoledních hodinách proběhne v úlu č. 9 krátká přednáška na téma Příběhy našich letců. Pokřtíme novou knihu Daniela Švece Za křídly. Tato kniha mapuje velice poutavě válečné osudy letců Plzeňské kraje bojujících v RAF.

Gripen na dotek blízko

Statická výstava letounu JAS-39 Gripen a L159 ALCA Armády České republiky.

Přehlídka RC modelů kamionů pro velké i malé

Velký svět RC modelů kamionů, kde můžete objevovat nejnovější RC modely.

Dětský den

Tradiční dětský den, vaše děti budou mít možnost absolvovat přes dvacet zážitků u různých partnerů jako jsou Policie ČR, městská policie atd... a za absolvování získat náš Aviatický pamětní list! Letos budeme také hodně sportovat, ne nadarmo se říká o Pardubicích, že jsou městem perníku, ale hlavně i sportu. Postupně Vám budeme představovat jednotlivé části tohoto programu a věříme, že si to děti opět užijí.

Historický letový briefing

Chcete vědět, co pilot musí znát před vzletem? Každý den dopoledne po skončení aktuálního letového brífinku vám předvedeme autentický historický letový briefing pro stíhače a bombardéry, včetně vysvětlení detail, které musí každý pilot znát než usedne do letounu.

. . . a mnoho dalšího. Kompletní program najdete na www.aviatickapout.cz/program-vstupenky/pozemni-program